Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ταξίδεψε στα ουράνια Κηδεύεται σήμερα ο  π. Ιωάννης Δημητρόπουλος

Published

on

 

Δεύτερο πλήγμα μέσα σε λίγες ημέρες για γνωστή Πατρινή οικογένεια κληρικών που μετρά και δεύτερη απώλεια από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την εκδημία του π. Βασίλειου Δημητρόπουλου έχασε τη «μάχη» και ο γιος του, επίσης ιερέας, π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών. Ο π. Ιωάννης εκοιμήθη σε ηλικία 46 ετών, ενώ άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με βαριά συμπτώματα εξαιτίας του κορωνοϊού.
Η κατάστασή του είχε θεωρηθεί από την αρχή πολύ σοβαρή και τελικά δεν τα κατάφερε. Τόσο ο πατέρας του όσο και εκείνος ήταν ανεμβολίαστοι.
Η είδηση σκόρπισε θλίψη στο ποίμνιό του, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αλλά και σε όλο τον εκκλησιαστικό κόσμο.
Υπήρξε, ομολογουμένως, από τους καλύτερους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών με πλούσιο έργο στην ενορία του και όχι μόνο, ενώ η επιθυμία του και ο συνεχής του αγώνας του ήταν να αποπερατωθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών. Ξεχώριζε για την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή του αγάπη για το ποίμνιό του, στο οποίο στάθηκε ένας πραγματικός φάρος ελπίδας, ανοίγοντας την αγκαλιά του για τα παιδιά της ενορίας, παρέχοντας πνευματική καθοδήγηση. Είχε καταστήσει την ενορία του ενεργό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, ενώ ήταν τόσο δραστήριος που είχε δημιουργήσει ακόμη και ενημερωτική σελίδα αναρτώντας θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αλλά και δράσεις της εκκλησίας.
Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Κρύων Ιτεών.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό στον οποίο αφιερώθηκε, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement