Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

256 νέες απουσίες μετά το σελφ τεστ-Δύο τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους σε Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας 

Published

on

Της Μαρίας Ορφανού

Αύξηση στις απουσίες των μαθητών, αλλά μείωση σε αυτές των εκπαιδευτικών έδειξε το πρώτο σελφ τεστ της τρέχουσας εβδομάδος στα σχολεία της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, χθες κατεγράφησαν 256 νέες απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω θετικών σελφ τεστ, ενώ δύο τμήματα στο 36ο Δημοτικό και στο 45ο της Πάτρας ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς νόσησε το 50% συν 1 των μαθητών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, χθες από τα σχολεία έλειπαν 60 εκπαιδευτικοί, οι μισοί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εκ των οποίων εννέα από χθες, ενώ συνολικά από τα σχολεία απουσιάζουν 520 μαθητές, εκ των οποίων οι 120 κατεγράφησαν χθες.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, «η κατάσταση στα σχολεία του Νομού σχετικά με τον κορωνοϊό είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου οι απουσίες των εκπαιδευτικών έφθασαν τις 120, ενώ στους μαθητές παρατηρείται σταθεροποίηση».

Επίσης, ο κ. Σταυρογιαννόπουλος ανέφερε πως δόθηκε λύση και στο πρόβλημα της διαχείρισης λόγω των απόντων εκπαιδευτικών, καθώς ήδη στην Αχαΐα διατέθηκαν 40 αναπληρωτές, οι οποίοι προστίθενται στους 15 που είχαν αναλάβει ήδη υπηρεσία από την περασμένη εβδομάδα.
Αντίστοιχα, στα σχολεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας χθες κατεγράφησαν 122 νέες απουσίες μαθητών σε 97 τμήματα και πέντε εκπαιδευτικών.
Να σημειωθεί πως πανελλαδικά από το πρώτο σελφ τεστ, της τρέχουσας εβδομάδας, που έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς επιβεβαιώθηκαν 8.278 εν δυνάμει κρούσματα.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Εξ άλλου, από σήμερα έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιείται η νέα διανομή σελφ τεστ από τα φαρμακεία. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.
Υπενθυμίζεται ότι, το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Χθες σημαντική μείωση παρουσίασε και ο αριθμός των σχολείων στην Αχαΐα που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς κλειστά έμειναν 18 από τα 30 που ήταν προχθές Δευτέρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement