Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aποχέτευση, οδοποιία κι άλλα έργα- Στο επίκεντρο της συνέλευσης στα Βραχνέικα

Published

on

 

 

 

Στη Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων συνεχίστηκαν οι λαϊκές συνελεύσεις που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης μιλώντας στους παρευρισκόμενους τους κάλεσε να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 29ης Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «διαδήλωση δικαίου». Τη συνέλευση στα Βραχνέϊκα άνοιξε η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου,  η οποία μεταξύ άλλων είπε: «πάμε αντίθετα στην κατεύθυνση που μας δείχνουν. Ζητάμε να μας δοθούν τα 91 εκατ. ευρώ που μας χρωστούν. Για το λόγο αυτό δεν θα αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Το 2008 τα δημοτικά τέλη για τι κατοικίες στα Βραχνέικα, ήταν 1,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σήμερα εμείς τα μειώσαμε στο 0,73  ευρώ το τετραγωνικό. Δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις και προσπαθούμε με τους παρατασιούχους να κάνουμε δουλειά. Από τη Λεύκα μέχρι τα Καμίνια και από τη θάλασσα μέχρι την Κρυσταλοπηγή μας έχουν αφήσει με μόνο 7 εργαζόμενους μόνιμους και 7 παρατασιούχους για να εκτελέσουν το έργο της Καθαριότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να ιεραρχούμε τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας των Βραχνεΐκων και να τα λύνουμε δίνοντας προτεραιότητα στην καθημερινότητα. Φτιάχνουμε το οδικό δίκτυο όπου υπάρχει πρόβλημα, τα σχολεία, τα γήπεδα, τον ηλεκτροφωτισμό κ.λπ. Το ίδιο θα κάνουμε και με το Τεχνικό Πρόγραμμα. Αυτά που έχουμε βάλει ως στόχο με τους Προέδρους των κοινοτήτων θα τα υλοποιήσουμε».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και μίλησε για το μεγάλο έργο του δικτύου αποχέτευσης που γίνεται στα Βραχνέικα, το οποίο αφορά όλους τους Πατρινούς, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία μέχρι το καλοκαίρι να υπάρξει αξιόπιστη υδροδότηση της περιοχής από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων και των φορέων που πήραν το λόγο, αναγνώρισαν ότι υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο, ότι γίνεται προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων, δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση και έθεσαν υπ’ όψιν ορισμένες τοπικές ανάγκες που πρέπει να ολοκληρωθούν και άλλες να σχεδιαστούν.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, η δημοτική σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Γκέστα, Πρόεδροι και σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων κι εκπρόσωποι φορέων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement