Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για πάντα στη γενέτειρά της…- Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία της Β. Χρήστου, μητέρας του Αρχιμανδρίτη Τίτου

Published

on

 

 

 

Στην τελευταία της κατοικία θα οδηγηθεί σήμερα η Βασιλική (χήρα) Δ. Χρήστου, μητέρα του Αρχιμανδρίτη Τίτου Χρήστου, ο οποίος είναι προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, αλλά και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Φυλής.

Η εκλιπούσα διέμενε στην Αττική, ωστόσο έλκυε την καταγωγή της από την Πάτρα, όπου και θα επιστρέψει για τελευταία φορά. Η κηδεία της θα τελεστεί τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου, αύριο στις 3 μ.μ. και η ταφή της θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Η ιστοσελίδα www.parnesnews.gr γράφει για την εκλιπούσα: «Την γνωρίσαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασσίου Αχαρνών, καθόταν πάντα στην τελευταία σειρά των καθισμάτων, δίπλα από την είσοδο του ναού. Διακριτική, αλλά ταυτόχρονα τόσο πληθωρική. Στην ίδια θέση την συναντούσαμε και στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης Άνω Λιοσίων, στις τελευταίες σειρές της εκκλησίας, αλλά στην πρώτη θέση της καρδιάς του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής π. Τίτου Χρήστου. Ο λόγος για την μητέρα του Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Χρήστου, Βασιλική που σήμερα το πρωί μετά από πολύμηνη σκληρή μάχη “έφυγε” από την ζωή αφήνοντας πίσω της θλίψη και ένα τεράστιο κενό όχι μόνο στο “στερνοπούλι” της τον αγαπημένο στην τοπική μας κοινωνία π. Τίτο, αλλά και στα δύο παιδιά της, τον Δημήτρη και την Γεωργία, τα εγγόνια και τα δισέγγονα της. Η Βάσω, όπως όλοι την φωνάζαμε λάτρευε την οικογένεια της, όμως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον π. Τίτο. Τον θαύμαζε, τον καμάρωνε, αγωνιούσε αλλά ταυτόχρονα ήταν τόσο σίγουρη για εκείνον! Τον στήριζε στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως κι εκείνος, όμως αυτό που όλοι αναγνωρίζαμε στην Βάσω, είναι πως ήταν ΚΥΡΙΑ, μία κυρία που στεκόταν πάντα διακριτικά στο πλευρό του παιδιού της που έβλεπε μέρα με την ημέρα να φτάνει όλο και πιο ψηλά αλλά και πιο κοντά στον Θεό που τόσο πίστευε!

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν μία τόσο δυναμική γυναίκα το σίγουρο είναι πως τέτοιοι άνθρωποι δεν λησμονούνται ακόμη και όταν ο θεός του παίρνει κοντά τους. Οι δοκιμασίες που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές η θέση της στην γειτονιά των Αγγέλων της ανήκει δικαιωματικά…

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31/01, στις 15:00, στην γενέτειρα πατρίδα της στον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου Πατρών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement