Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλύτερα Καρναβάλι υπό όρους-Τα σενάρια και οι αντιδράσεις από την αποκάλυψη της «Γ» για ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων 

Published

on

Aίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Γ» για τις μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ακόμη «λευκός καπνός» σε σχέση με τις εκδηλώσεις του Καρνάβαλου.

Στο χθεσινό ρεπορτάζ, ο Γιώργος Τελώνης, εκ μέρους των πρακτόρων ταξιδίων και ο Ηλίας Μεντζελόπουλος, από την Ένωση Ξενοδόχων, αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον για μαζικές κρατήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας, οι οποίες όμως «παγώνουν» καθώς δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τα υγειονομικά μέτρα για την Καρναβαλική περίοδο.

«Έχει έρθει η κρίσιμη ώρα, που το κράτος (η κυβέρνηση ουσιαστικά) πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις για τον ‘υγειονομικό χάρτη’ εν όψει καρναβαλιού» σχολιάζει γνωστός καρναβαλιστής και επιχειρηματίας, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικές τις τοποθετήσεις των κ. Τελώνη και Μεντζελόπουλου, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα επισημαίνοντας ότι η Πάτρα, μετά από δύο χρόνια απουσίας, κινδυνεύει να χάσει τα ηνία του δημοφιλέστερου προορισμού για την Αποκριά!

Όπως είναι γνωστό, Δήμος, ΣΚΕΑΝΑ, αλλά και επικουρικά η Περιφέρεια επεξεργάζονται τρία σενάρια καρναβαλικών εκδηλώσεων, το θέμα θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει από το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
@ Πρώτη εκδοχή είναι η πλήρης απελευθέρωση και άρση των μέτρων, την οποία απορρίπτουν όλοι σχεδόν υπό το φόβο η πόλη να αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης.
@ Η δεύτερη εκδοχή είναι η μη περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, η οποία κρίνεται καταστροφική με κίνδυνο κατάρρευση των κλάδων εστίασης και φιλοξενίας.
@ Η τρίτη εκδοχή μερικής χαλάρωσης, με εκδηλώσεις όπως η παρέλαση αρμάτων, χωρίς καρναβαλιστές, φαίνεται ότι προκρίνεται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement