Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν-Σε πλήρη διερεύνηση η υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο 

Published

on

Η υπόθεση των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που έχασαν την ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια μας απασχολεί και θα συνεχίζει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη.

Πρόκειται για ένα «άλυτο μυστήριο» όπως αναφέρουν ιατρικοί κύκλοι, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από την εισαγγελική παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με το αίτιο θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Γραφείου Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας Πατρών, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καλέσουν τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τις νεκροψίες – νεκροτομές, τους παθολογοανατόμους που διενήργησαν τις ιστολογικές – παθολογικές εξετάσεις και όλους τους εμπλεκόμενους γιατρούς για να καταθέσουν σχετικά προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τους τρεις θανάτους των μικρών παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν ληφθεί από την 9χρονη Τζωρτζίνα, τα οποία αναμένεται να βγουν σε 20 περίπου ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ καθώς ο θάνατος του παιδιού επήλθε σε νοσοκομείο της Αττικής.
Οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν τι προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού, αν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα στα παιδιά στο οποίο οφείλονται οι θάνατοί τους. Εάν δεν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε η έρευνα ίσως να πάρει άλλη τροπή.
Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης θα κριθεί εάν θα πρέπει να κληθούν και άλλοι προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν προκληθεί από τους ίδιους τους επιστήμονες.

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΚΤΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Στην παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα όσα ανέφεραν εισαγγελικές πηγές της «Γ» με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο «ουδέποτε ζητήθηκε εκταφή του 9χρονου παιδιού» και μέχρι χθες δεν είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο από την Αστυνομία.
Εξάλλου, ίδιες πηγές αναφέρουν πως ακόμα και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή δεν συντρέχουν λόγοι για να γίνει η εκταφή των παιδιών.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναμένεται οι διωκτικές αρχές να προχωρήσουν σε συσχετισμό με τις άλλες δύο δικογραφίες που έχουν ήδη σχηματιστεί και αφορούν τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement