Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μηνύματα, ψυχαγωγία, γέλιο

Ενδιαφέρουσες επιλογές και σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Published

on

Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας, προσφέροντας ψυχαγωγία και γέλιο, αλλά και αποτελώντας ευκαιρία προβληματισμού.

Συγκεκριμένα, το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να δει:

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ»

Σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Απόλλων» ανεβαίνει η παράσταση «Εκκλησιάζουσες, μια Κωμωδία». Πρόκειται για το Αριστοφανικό Χορόδραμα “Ιάκωβος Καμπανέλλης” που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου.  Η παράσταση Εκκλησιάζουσες του Λουκά Θάνου βασίζεται στην ομώνυμη κωμωδία  του Αριστοφάνη, από την μετάφραση του Κώστα Ταχτσή. Το έργο έχει διανθιστεί  με κείμενα και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου.

Παίζουν: Έφη Κιτσαντα, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας, Ανδριάνα Χαλκίδη.

Χορός με το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας:  Θεανώ Ανδρώνη, Ανναθαλία Καράμπελα, Μαρία Κίκινα, Ηλίας Μανιατόπουλος, Κατερίνα Μαραγκάκη, Luiz Mendes, Errik Nour, Άννα Φυτιλά

Συνοδός πιάνου του μπαλέτου: Ολένα Φέντκο

Μουσικοί-Καθηγητές Δημοτικού Ωδείου Πατρών:

Πιάνο: Λιουντμίλα Ιβάνοβα, Νίνα  Μεταξά

Α’ και Β’  Βιολιά: Γιαροσλάβ Τόκαρεβ, Άλλα Σελαλμαζίδη, Βλαντισλάβ Ιβάνοφ, Δανάη Βουτσινά

Βιόλες: Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ, Σβετλάνα Χμούροβα

Βιολοντσέλα: Νικολάι Κομισσάροβ, Αλέξανδρος Κακαρούμπας

Κόντρα Μπάσο: Καραπετιάν Βιλέν

Κλαρινέτο: Αγγελική Σύρρου

Τραγούδι-Διδασκαλία  Χορωδίας: Λίνα Γερονίκου

Μέλη Χορωδίας Δωματίου Δημοτικού Ωδείου Πατρών:

Soprani:  Χριστίνα Μωραϊτη, Ιωάννα Παπαγεωργίου, Σοφία Σαλαβαντάκη,

Ειρήνη Τσούμα

Alti: Ελένη Ευθυμίου, Ιωάννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνα Παπαλεξοπούλου

Tenori: Κυριάκος Αθανασόπουλος, Βαλέρια Μοτρέβιτς, Κωνσταντίνος Τριπολιτσιώτης

Bassi: Ιορδάνης Βαλαχάς, Βασίλης Κωνσταντάρας.

«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Η τρελή κωμωδία “ΝΑΙ σε όλα”, έργο διασκευασμένο από τον Τζίμη Πολίτη και σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, ανεβαίνει και σήμερα στο Επίκεντρο+, στις 20.00.

Αναλυτικά παίζουν: Τζίμης Πολίτης (Υπουργός), Ιάσονας Φωτήλας (Ειδικός Γραμματέας), Κώστας Τσορτός (Διευθυντής Ξενοδοχείου), Πολύδωρος Παπαδόπουλος (Γκρουμ Ξενοδοχείου), Τζούλια Ροδοπούλου (Ερωμένη Υπουργού), Κωνσταντίνος Γκότσης (Ντετέκτιβ), Ζήνος Μπουγιουκλής (Σύζυγος ερωμένης), Ιωάννα Κάμαρη (Σύζυγος Υπουργού), Νάνσυ Κορδώνη (Νοσοκόμα).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση στο viva.gr Πληροφορίες – κρατήσεις στο 2610 46 10 50.

«ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Η θεατρική παράσταση «Νέα Κανονικότητα» των Μάρθας Βασκαντήρα, Νόπης Γραικούση και Γιάννη Σιδέρη σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη ανεβαίνει στον πολυχώρο πολιτισμού Μηχανουργείο και σήμερα στις 20.00.

Παίζουν: Έφη Αντωνοπούλου, Νόπη Γραικούση, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Γεωργία Μασσαρά, Χριστιάνα Μουσαβερέ, Ναταλία Μπεσσαράμπη, Μυρτώ Ντζαμάρα, Δημοσθένης Ντούκας, Σήλια Παπαβασιλείου, Κατερίνα Ταπείνη.

Τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση ερμηνεύει ο Ανδρέας Καλλιβωκάς.

Χορός: Χριστιάνα Μουσαβερέ.

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Αιώνια Αγάπη» σε σύνθεση Νίκου Μπαλή και στίχους Μάρθας Βασκαντήρα (πρώτη εκτέλεση Μαρία Ρούτση).

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (ανέργων, πολύτεκνων, Α.Μ.Ε.Α., φοιτητών). Τηλέφωνο κρατήσεων και προπώλησης εισιτηρίων 6980264689.

«Η ΜΑΜΑ»

Ανεβαίνει σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Όροφως» το έργο της Μάρτα Μπαρσελό «Μαμά» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τις Ελένη Καραμούζη και Έφη Κεραμίδα.

Δύο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, καταλήγουν σε μια ασυνήθιστη συμφωνία. Να υποδυθούν η μία τη μητέρα και η άλλη την κόρη. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι αυτή η συμφωνία είναι η μοναδική τους ευκαιρία να γίνουν η οικογένεια που και οι δύο έχουν στερηθεί. Αλλά μια οικογενειακή σχέση κατά παραγγελία, τι εξέλιξη μπορεί να έχει; Το βραβευμένο έργο της Μπαρσελό (πρωτότυπος τίτλος: “Tocar mare”), που κέρδισε το 6ο Τουρνουά Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου και το 5ο Τουρνουά Διατλαντικής Δραματουργίας το 2017 στο Μπουένος Άιρες, θέτει πολλαπλά ερωτήματα για τις οικογενειακές και κατ’ επέκταση τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις και αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα.

Εισιτήρια: 12€, 10€ (φοιτητικό). Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου- Κρατήσεις: 2611 810 983.

«ΣΙΝΕ»: 4 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ

Η μουσική σατιρική κωμωδία για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο παρουσιάζεται και σήμερα στην  Πάτρα, στο θέατρο Πάνθεον σε σκηνοθεσία Παντελή Καναράκη.

Εφτά ηθοποιοί μέσα σε 50 πολύχρωμα περίτεχνα κοστούμια και εντυπωσιακά, εναλλασσόμενα σκηνικά μας ταξιδεύουν υπερατλαντικά από την Ινδία στην Ελλάδα και από την Τουρκία στην Αμερική!

Το «Σινέ» είναι μία μουσική κωμωδία με χορό, τραγούδι και πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Παίζουν: Παντελής Καναράκης, Αλεξία Μουστάκα, Αγγελική Ξένου, Λάζαρος Βασιλείου, Στεφανία Γκουρνέλου,  Θεοδόσης Φυλακτός, Θεοφίλης Πασχάλης.

Εισιτήρια: viva.gr Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 12 ευρώ, Προπώληση: 10 ευρώ.

«ΛΟΡΑ ΠΕΤΕΡΣΕΝ, H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΡΑ ΧΕΛΜΕΡ»

Στη σκηνή του θεάτρου Act ανεβαίνει και σήμερα στις 21.30 το έργο του Ιωάννη Αναστασόπουλου «Λόρα Πέτερσεν, H πραγματική Νόρα Χέλμερ».

Ο Χένρικ Ίψεν το Δεκέμβρη του 1879 δημοσιεύει το θεατρικό του έργο “Το Κουκλόσπιτο” με κεντρική ηρωίδα τη Νόρα Χέλμερ. Το έργο του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην τότε κοινωνία, αφού στο τέλος του, η Νόρα εγκαταλείπει απογοητευμένη τον άντρα της και τα παιδιά της για να βρει τον εαυτό της. Μια πράξη που την καθιέρωσε σαν ένα αιώνιο φεμινιστικό σύμβολο.

Έμπνευση για τον Ίψεν στάθηκε μια φίλη του, η Λόρα Πέτερσεν.

Με τη διαφορά ότι το τέλος της Λόρας, της πραγματικής Νόρας, ήταν πολύ διαφορετικό. Απόδειξη ότι σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, όποια επαναστατική προσπάθεια γινόταν από κάποια γυναίκα έπεφτε στο κενό και φυσικά τιμωρούταν σκληρά. Η Λόρα ακολούθησε και αυτή τη σκληρή μοίρα των μουσών.

Όλοι ξέρουν τον ήρωα. Ελάχιστοι τον άνθρωπο.

Το εν λόγω θεατρικό έργο, παρουσιάζει παράλληλα τη «ζωή» και των δύο, σαν ένα πεπλεγμένο διάλογο ανάμεσα στον μύθο και την αληθινή ζωή. Μας μεταφέρει τον «εγκλεισμό» της γυναίκας αιώνες τώρα και μας θυμίζει την αναγκαιότητα μιας θυσίας προς όφελος της αφύπνισης.

Οι ήρωες θυσιάζονται εθελούσια. Οι μάρτυρες όχι. Οι μούσες;

Ερμηνεύουν: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου / Δημήτρης Τζαβάρας

Είσοδος: κανονικό 12 ευρώ / μειωμένο 9 ευρώ. Τηλ. Κρατήσεων: 6936122263 / 2610272037.

«Ο ΜΟΓΛΗΣ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ»

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει και στην Πάτρα την παράσταση «Μόγλης: Το βιβλίο της ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ σε διασκευή – στίχους Γιώτας Καλτσίδου και σκηνοθεσία Ανδρονίκης Μαλακόζη, στο Θέατρο Πάνθεον  σήμερα και ώρα 11.30 π.μ. και 17.30.

Τι να περιμένετε; 12 ρόλοι που ερμηνεύονται από καταξιωμένους ηθοποιούς

που τραγουδούν, χορεύουν και επικοινωνούν με τα παιδιά ζωντανεύουν στην

ιστορία του Μόγλη, μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό που παίρνει ζωή ανάμεσα

σε φιγούρες ντυμένες εντυπωσιακά με κοστούμια μοναδικά!

Μπορεί ένα παραμύθι με ζώα να μιλάει τόσο πολύ για την ανθρώπινη φύση;

Μπορεί! Κι αυτό είναι «Το βιβλίο της ζούγκλας».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θωμάς Βασιλειάδης, Δημήτρης Μπουζούδης, Μελίνα Ταχτσίδου

Νέστορας Τσόνας, Κωνσταντίνος Τσώνης.

Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο θεάτρου (2610 325778) & VIVA.GR

Πληροφορίες: 6944638637 & 6980205311

Τιμές 8€ προπώληση, 10€ ταμείο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement