Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Διατήρηση της Φυσικοθεραπείας και για το 2022;

Published

on

Ανάσα στο δήμο Αιγιαλείας από πληροφορίες που θέλουν τις όποιες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας να μετατίθενται χρονικά για το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει καταλήξει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρατείνοντας έτσι και εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην αρχική του έδρα στο Αίγιο.
Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται και από το γεγονός ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με την κατάρτιση οδηγιών προς τα Πανεπιστήμια, βάσει των οποίων θα κάνουν τις εισηγήσεις τους για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας δεν έχει στείλει ακόμη επιστολή, αλλά ούτε και προτίθεται άμεσα να το κάνει, παρά τη δέσμευσή της στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, στις 12 Ιανουαρίου ότι δίνεται νέα παράταση για να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «esos», το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ήδη «κλειδώσει» και δεν θα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη (συγχωνεύσεις τμημάτων, ίδρυση νέων τμημάτων κ.λπ.).

Ροή ειδήσεων

Advertisement