Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βελτίωση συνθηκών για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης

Ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι και της Πάτρας, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία την προσεχή Τετάρτη

Published

on

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την προσεχή Τετάρτη οι δικαστικοί υπάλληλοι και της Αχαΐας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας.

Στην κινητοποίηση, όπως αναφέρουν, προτάσσονται τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, που «δεν αφορούν μόνο στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και την αξιοπρεπή αμοιβή μας, αλλά συνδέονται άμεσα με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην «Γ» ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χρήστος Δαραμούσκας, τα αιτήματα του κλάδου είναι ενιαία σε όλη τη χώρα και αφορούν:

✓ Διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων

✓ Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών

✓ Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους

✓ Υλοποίηση στην πράξη της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης (όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων)

✓ Προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια

✓ Εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες)

✓ Επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του

πρώην Ταμείου Αρωγής (για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας)

✓ Αύξηση (τουλάχιστον διπλασιασμό) των εξόδων κίνησης των επιμελητών (για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους).

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τα κόμματα, ως θεσμικούς φορείς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την δρομολόγηση λύσεων.

 

Χρ. Δαμαρούσκας: «Με ενότητα και αγώνα ενάντια στα προβλήματα»

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας μετά από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Χρήστος Δαραμούσκας, ο οποίος δηλώσει στην «Γ»: «Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες για τη μεγάλη συμμετοχή τους στη διαδικασία των εκλογών του συλλόγου μας, καθώς και για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν στην πρώτη θέση. Για την εμπιστοσύνη αυτή που επέδειξαν στο πρόσωπο μου, τους διαβεβαιώνω ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνάμεις και δυνατότητές μου, ώστε να τους εκπροσωπώ επάξια σε όλα τα θέματα που αφορούν το Σύλλογο φροντίζοντας πάντα, με πολλή δουλειά και μαζί με όλους τους συναδέλφους που έχουν εκλεγεί στο συμβούλιο, για την ενότητα, για την ανάδειξη, την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και την επίτευξη των κοινών μας στόχων».

Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης, οι: Χρυσούλα Κατσαΐτη (αντιπρόεδρος), Νικόλαος Αμτζόπουλος (γεν. γραμματέας), Παναγιώτα Τριάντου (ταμίας) και Χρήστος Αδαμόπουλος, Ηρακλής Μαρκέλης, Τρισεύγενη Πετρούτσου (μέλη).

Επιμέλεια: Ελένη Α. Γεωργοπούλου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement