Connect with us

Μαγειρική

Γεμιστά καλαμάρια           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μικρά καλαμάρια

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι του καφέ κουκουναρόσπορους

½ φλιτζάνι του καφέ σταφίδες μαύρες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ποτήρι του νερού ρύζι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια και ψιλοκόβετε τα κεφάλια. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα ψιλοκομμένα κεφάλια των καλαμαριών, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τους κουκουναρόσπορους, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι και μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες. Γεμίζετε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση με το μίγμα του ρυζιού και κλείνετε το άνοιγμά τους με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε σε μεγάλη κατσαρόλα, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αφήνετε μέχρι τα καλαμαράκια και το ρύζι να βράσουν και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement