Connect with us

Μαγειρική

Κεφτέδες με πράσα στο φούρνο         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

½ φραντζόλα ψωμί ξερό

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένη σε 1 κρασοπότηρο νερό

1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό

2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κιλό πράσα, σε ροδέλες

1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά. Ζυμώνετε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κρεμμύδι, τον πελτέ, τον δυόσμο, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνετε καλά και τα αφήνετε να ξεκουραστούν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα πράσα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Ρίχνετε τις τομάτες, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Βράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά. Πλάθετε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζετε σε ένα ταψί του φούρνου. Αδειάζετε τη σάλτσα με τα πράσα ανάμεσα από τα μπιφτέκια και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνουν κρούστα τα μπιφτέκια. Τα σερβίρετε ζεστά. Αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement