Connect with us

Αθλητισμός

Κι όμως, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο μπορεί να γίνει ο τελικός του Conference-Η αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις 

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Η Πάτρα μπορεί να διεκδικήσει τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, που επρόκειτο να γίνει στα Τίρανα, ώστε να διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο! Και ενδεχομένως να μπει στον χορό της διεκδίκησής του, εάν αυτός ανατεθεί τελικά στην Ελλάδα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά η UEFA ανακοίνωσε ότι τα Τίρανα θα φιλοξενούσαν τον πρώτο τελικό της εν λόγω διοργάνωσης, στις 25 Μαΐου. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε καταθέσει σχετικό φάκελο για το Παγκρήτιο, αλλά τον απέσυρε.

Τώρα η UEFA προσανατολίζεται σε αλλαγή της έδρας του τελικού, λόγω ενός σοβαρού θέματος που προέκυψε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αλβανίας, τον οποίο έδιωξαν από την θέση του. Επιπλέον, υπάρχει και η κατηγορία εις βάρος του για πολιτική εμπλοκή στην Αλβανική Ομοσπονδία, κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Κατόπιν αυτού, η Ελλάδα, η οποία ήταν μία από τις χώρες που είχαν διεκδικήσει τη διοργάνωση του τελικού, προβάλλει ως φαβορί για τη διεξαγωγή του. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν ο τελικός να γίνεται στο ΟΑΚΑ ή στο Παγκρήτιο. Κι εδώ έρχεται να μπει «σφήνα» η Πάτρα με το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, που έχασε πρόσφατα τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής για το Νέισιονς Λιγκ που θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

«Ακόμη δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό ότι η UEFA αποφάσισε την αλλαγή της έδρας του τελικού», λέει στη «Γ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, επισημαίνοντας με νόημα: «Σε κάθε περίπτωση, η αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο πληροί τις προδιαγραφές για να διεξαχθεί ένας τέτοιος τελικός».

Τούτων δοθέντων, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η Πάτρα να διεκδικήσει τη διεξαγωγή του, εάν αυτός γίνει στην Ελλάδα, αν και φαίνεται ότι, για μια ακόμη φορά, είναι η Κρήτη με το Παγκρήτιο που θα έχει το προβάδισμα, προφανώς λόγω… Αυγενάκη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement