Connect with us

Εκκλησιαστικά

Χειροτονήθηκε διάκονος ο Θεόδωρος Γεωργακόπουλος

Published

on

Το πρωί προχθές Κυριακή 27 Μαρτίου (Γ’ Νηστειών – Σταυροπροσκυνήσεως), τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού με την συμμετοχή των ευλαβών ενοριτών και των παιδιών και παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου. Ακολούθησε η εις Διάκονο χειροτονία του ευσεβούς τέκνου Θεοδώρου Γεωργακόπουλου.

Η χειροτονία, στον κατάμεστο Ναό ξεκίνησε με την ανάγνωση της συμμαρτυρίας του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επαρχίας Καλαβρύτων και πνευματικού πατρός του χειροτονουμένου καθώς και την παραινετική υποθήκη του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Να αγαπάς ως κληρικός όλους τους αμαρτωλούς, αλλά να είσαι ασυμβίβαστος με την αμαρτία» και προέτρεψε τον νέο Διάκονο να συμπαρίσταται, «ως καλός ποιμένας, στα προβλήματα, τις χαρές και τις θλίψεις των ανθρώπων της τοπικής Εκκλησίας, την οποία πρόκειται να διακονήσει».

Παρευρέθηκαν η οικογένεια, οι φίλοι και συγγενείς του χειροτονούμενου και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή διακονία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement