Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βάζει μπροστά τις κομματικές μηχανές της ΝΔ με το βλέμμα στο 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τις εκλογές να απέχουν περίπου έναν χρόνο από σήμερα, όπως τουλάχιστον τις προσδιόρισε για το τέλος της ερχόμενης άνοιξης ο πρωθυπουργός, οι κομματικές μηχανές της ΝΔ μπαίνουν στο «φουλ», με το βλέμμα στις κάλπες του 2023.

Κάπως έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πληθώρα άλλων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών κάνουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο από τα δύο προσυνέδρια της ΝΔ πριν από το συνέδριο της 6ης Μαΐου. Το δεύτερο προσυνέδριο θα γίνει σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 16 του μήνα, στο Ηράκλειο, ενώ παράλληλα τα κλιμάκια του κόμματος είναι σε φάση περιοδειών σε πολλούς νομούς.

Στο «Βελλίδειο», λοιπόν, το προσυνέδριο της ΝΔ θα εστιάσει σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Στο πρώτο μέρος, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συζητήσουν για την καθημερινότητα, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις, αλλά και τις νέες δουλειές. Στο δεύτερο μέρος, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα μεγάλα έργα υποδομής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητά με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη. Όπως είναι φυσικό, στο «Βελλίδειο» θα είναι παρόντες όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και κοντινών νομών, αλλά και αρκετά κομματικά στελέχη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, θέλει, άλλωστε η ΝΔ να «επικοινωνεί» όλο και πιο συστηματικά το έργο που έχει κάνει. Με το μότο «τα λέγαμε, τα κάναμε», πορεύεται άλλωστε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνδέει τις επισκέψεις του εκτός τειχών του Μαξίμου με σημαντικά έργα υποδομής ή με την ολοκλήρωση προαναγγελθεισών κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Αυτό έκανε και την Τετάρτη από την Αμαλιάδα, όπου εγκαινίασε τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αυτό θα κάνει και την Τετάρτη στην Κοζάνη, όπου θα εγκαινιάσει ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Πέραν των έργων υποδομών, πάντως, κρίσιμο είναι να μπαίνει και το κόμμα σε εγρήγορση, καθώς η δημοσκοπική κάμψη που παρατηρείται εν μέσω θύελλας ακρίβειας δεν επιτρέπει στον κομματικό οργανισμό της ΝΔ επανάπαυση. Αυτό το ξέρει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, άλλωστε, θα πρέπει να υπερβεί και τον πήχη του νέου εκλογικού νόμου στις δεύτερες κάλπες, αφ’ ης στιγμής που έκλεισε οριστικά την κουβέντα για αλλαγή του και επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών.

Ελλάδα

Δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες – Ποιος ο ρόλος της

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη 22 ατόμων προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση που έγινε σήμερα (27.09.2022) από το πρωί σε Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου, Καισαριανή και Βύρωνα με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα τους συλληφθέντες της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη ήταν και μια γυναίκα, δόκιμη αστυνομικής που ενημέρωνε τους συλλήφθεντες για τις έρευνες αλλά και τις εφόδους των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης: Επέμβαση της Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ – Πώς συνδέεται με τους πυροβολισμούς
Από τις παραπάνω συλλήψεις, οι 13 πραγματοποιήθηκαν στην εστία της Πολυτεχνειούπολης, έξω από την οποία σημειώθηκε και το περιστατικό με τον 30χρονο σεσημασμένο κακοποιό που επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο. Η αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια της να προστατευτεί, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Οι υπόλοιπες εννέα συλλήψεις έγιναν σε σπίτια.

Περισσότερα

Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Χορηγεί έκτακτο επίδομα 250 ευρώ -Ποιοι είναι δικαιούχοι -Πότε καταβάλλεται

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε περίπου 100.000 μακροχρόνια άνεργους θα καταβληθεί η επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 19 με 20 Δεκεμβρίου 2022.
Την οικονομική ενίσχυση, σύμφωνα με τα κριτήρια της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) τη δικαιούνται όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες.
Την ενίσχυση δικαιούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που:

— έγιναν μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή ξεπερασαν τους 12 μήνες συνεχούς ανεργίας)

— παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι

— δεν λαμβάνουν επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρούν και τις εξής προϋποθέσεις:

— Να μην είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

— Να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ

–Να έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Με λίγα λόγια όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν επιδοτούνται, έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ.

Περισσότερα

Ελλάδα

Power Pass: Νέες πιστώσεις στους δικαιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα χρήματα που πιστώθηκαν σήμερα αφορούν την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass.

Τα χρήματα αφορούν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών.

Μαζί με την συγκεκριμένη καταβολή που αφορά τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022, πληρώθηκαν και τα υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων.

Το προαναφερθέν ποσό είχε μεταφερθεί έως χθες από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πιστώθηκε σήμερα από την «Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.)» στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μετά τη σημερινή πληρωμή, η συνολική δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν την περίοδο 1η.12.2021 έως 30.6.2022 ανέρχεται στα 295,6 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα