Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει το Δημοτικό Κτηνιατρείο

Published

on

Ο Δήμαρχος ξενάγησε μαθητές στο Καταφύγιο, στο Δρέπανο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επισκέφθηκε χθες μαζί με την Σύμβουλό του σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων, Άντα Δημοπούλου το καταφύγιο Αδέσποτων ζώων του Δήμου στο Δρέπανο, προκειμένου να συναντηθούν με τους μαθητές και τις δασκάλες, της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, του Δήμου Αιγιαλείας, τους οποίους συνόδευε η διευθύντρια του Σχολείου.
Οι μικροί μαθητές, ξεναγήθηκαν από τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, στους οποίους φιλοξενούνται τα σκυλιά, ενώ τα παιδιά έδειξαν την αγάπη, αλλά και την παιδεία τους. προσφέροντας στον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους, ζωγραφιές τους με μηνύματα, όπως: «Η αγάπη δεν αγοράζεται. Υιοθετήστε», «Είμαι μικρούλι σαν και σένα, γίνε η οικογένειά μου» κ.α.
Εξ άλλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που είναι η 4η Απριλίου η δημοτική Αρχή της Πάτρας αναφέρει πως στόχος της είναι μία πόλη χωρίς αδέσποτα. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «παρ’ όλες τις δυσκολίες, από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στη Δημοτική Αρχή, εντείνουμε διαρκώς τις προσπάθειές μας για πρόληψη, καλύτερη αντιμετώπιση, προστασία και αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων. Δημιουργήσαμε το Δημοτικό μας Καταφύγιο, χώρος που, πέραν μιας προσωρινής κατοικίας για τα αδέσποτα ζώα, λειτουργεί ως μικρός πολιτιστικός πυρήνας ευεργετικών δράσεων, τόσο για τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες του.
Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία και την ενημέρωση, καλλιεργώντας έτσι ένα πνεύμα σεβασμού προς όλα τα ζωντανά πλάσματα και στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Χιλιάδες παιδιά από τα σχολεία και τις κατασκηνώσεις του Δήμου μας, αλλά και ενήλικες, έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο τη δημιουργία μιας άλλης κουλτούρας. Άλλωστε τα παιδιά, από την επαφή τους με τα ζώα, διδάσκονται τι σημαίνει αγάπη, φροντίδα, φιλία, ευθύνη και δοτικότητα.
Επίσης, ξεκινάει σε λίγο καιρό η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου μας, ούτως ώστε η περίθαλψη και οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων να έχουν συνολικό και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα. Η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κυνοκομεία – καταφύγια και σε κλουβιά. Αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ας προτιμήσουμε ένα αδέσποτο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement