Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στη «μάχη» με τη φωτιά στο Λιβαδάκι Ηλείας

Published

on

Νεότερη ενημέρωση: Με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση στην περιοχή Λιβαδάκι φαίνεται να είναι αισθητά βελτιωμένη μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα με τις φλόγες να φθάνουν στις αυλές των σπιτιών στο χωριό, αλλά ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να τις ανακόψουν. Ωστόσο, η καταστροφή του δασικού πλούτου της περιοχής είναι τεράστια.

Στο πύρινο μέτωπο έσπευσε νωρίς το πρωί και ο Υπαρχηγός του Πυρσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.

Ο Συντονιστής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου και Ιονίου, υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος έσπευσε στο μέτωπο από το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε στο gnomip.gr πως “η φωτιά ήταν άκρως επικίνδυνη, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε δύο μέρες στην Ηλεία και είχαμε και άλλες πυρκαγιές αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν διαστάσεις”.
Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.


Πρώτη ενημέρωση: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί το πρωί της Τρίτης και συνολικά επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, μαζί με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Η μεγάλη πυρκαγιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, αναζωπυρώθηκε  περίπου στις τρεις τα ξημερώματα στο χωριό Λιβαδάκι δίπλα στο σχολείο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συγκεντρώνονται στο σημείο  για να αποσοβίσουν επέκταση σε σπίτια.

Ένα άλλο μέτωπο κατέβαινε από την πλαγιά απειλητικά προς το χωριό αλλα και αυτό ανακόπηκε.

ilialive.gr - Μεγάλη αναζωπύρωση στο Λιβαδάκι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση της κοινότητας Λιβαδάκι για προληπτικούς λόγους.

Δείτε φωτογραφία από το ilialive.gr

zaxovouni2

 

fotia_nikolakopoulou_aggeliki_1
fotia_nikolakopoulou_aggeliki_2

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement