Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προβληματισμός και ανησυχία Τι αναφέρουν κύκλοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για τους φακέλους με τις σφαίρες, 

Published

on

Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών βρίσκονται οι κάμερες από τα καταστήματα εστίασης, στα οποία εστάλη σαφές μήνυμα με… σφαίρες, όπως αποκάλυψε χθες η «Γ».

Η σοβαρή αυτή υπόθεση, που είχε αντίκτυπο με πανελλήνια διάσταση, προβληματίζει ιδιαίτερα την τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς το μήνυμα όσων κρύβονται πίσω από την αποστολή των φακέλων ήταν ξεκάθαρο.
Ο λευκός φάκελος περιείχε μια σφαίρα –«ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου» όπως αναφέρει το σήμα της Ασφάλειας και ένα μήνυμα που έγραφε: «Η αόρατη αρχή της πόλης είμαστε εμείς!»
Πρόκειται για το ίδιο μήνυμα που εστάλη αρχικά σε τέσσερα καταστήματα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο αριθμός των καταστημάτων είναι μεγαλύτερος.
Μόλις έγινε γνωστό χθες το γεγονός, πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξαν και άλλα καταστήματα που έγιναν αποδέκτες αντίστοιχου φακέλου, όμως, οι υπεύθυνοι είτε δεν το βρήκαν είτε δεν θέλησαν να το καταγγείλουν.
Το γεγονός αποτελεί «πονοκέφαλο» στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., η οποία καλείται να βρει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την σοβαρή υπόθεση και με ποιο κίνητρο.
Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση επισημαίνουν στην «Γ» πως «ερευνώνται τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανoικτά».
Αξιολογούνται οι καταθέσεις των καταστηματαρχών που βρήκαν τους φακέλους με τη σφαίρα στην πόρτα τους, προσπαθούν να συνδέσουν τα περιστατικά και να «δέσουν» την υπόθεση.
«ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ» ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ
Κοινό στοιχείο αποτελεί ο «αποστολέας» των φακέλων, μια γυναικεία φιγούρα που έχει καταγραφεί από τις κάμερες των καταστημάτων, η οποία τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/4, μετέβη σε δύο τουλάχιστον καταστήματα και άφησε τους φακέλους.
Εκτιμάται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως το ίδιο πρόσωπο άφησε τους φακέλους σε όλα τα καταστήματα και πλέον το βάρος των ερευνών επικεντρώνεται στην αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων.
Οι έρευνες στρέφονται στο εάν όντως πρόκειται για μια γυναίκα που λειτούργησε για λογαριασμό άλλων ή πρόκειται για άνδρα, που θέλησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και «μεταμφιέστηκε» σε γυναίκα, φορώντας περούκα με μακριά μαλλιά.
ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ
Οι αστυνομικοί ψάχνουν από τις κάμερες των γειτονικών καταστημάτων στοιχεία για το «δρομολόγιο» της αποστολής των φακέλων στα σημεία – στόχους, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία.
Την ίδια ώρα μπαίνουν στο… κόσκινο καταγραφικά από τις κάμερες ασφαλείας όχι μόνον των καταστημάτων εστίασης αλλά και από άλλα καταστήματα για να μπορέσουν να ξετυλίξουν σιγά σιγά το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Όπως έγραψε και χθες η «Γ», οι φάκελοι έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα σταλλούν προς διερεύνηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πιθανά αποτυπώματα των δραστών.
Το βάρος ωστόσο δίνεται από τις αρμόδιες αρχές στο να αποκωδικοποιήσουν τα κίνητρα της συγκεκριμένης ενέργειας και τα πιθανά μηνύματα των αποστολέων προς τους παραλήπτες.
ΜΗΝΥΜΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ;
Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι οι φάκελοι αποτελούν προειδοποιητικά μηνύματα από «ομάδες γνωστών-αγνώστων», που επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα ώστε οι επιχειρηματίες να υποκύψουν σε τυχόν πιέσεις που θα τους ασκηθούν ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και της «απελευθέρωσης» της νυχτερινής διασκέδασης από τα περιοριστικά μέτρα.
Στο… κάδρο των ερευνών θα βρεθούν πρόσωπα τα οποία είτε είχαν απασχολήσει στο παρελθόν είτε έχουν δραστηριοποιηθεί σε νέες ομάδες δράσης και φυσικά το βάρος της έρευνας βρίσκεται στα κίνητρα των αποστολέων τους.
Από την Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί προανάκριση σχηματίζεται δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων και απειλής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement