Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πασχαλινό τραπέζι από… «χρυσάφι»-Στα 11 ευρώ κατά μέσο όρο η τιμή του οβελία στην Πάτρα, άρχισαν ήδη οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Όλο και πιο έντονοι γίνονται οι φόβοι για…πιο φτωχό πασχαλινό τραπέζι φέτος.

Για πολλούς είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να έχουν τον παραδοσιακό οβελία, καθώς οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προϊόντα.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το ΙΝΚΑ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας το φετινό γιορτινό τραπέζι θα είναι πιο ακριβό κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το αρνί φέτος θα ξεπεράσει τα 10 ευρώ και πιθανότατα θα «κλειδώσει» στα 12 ευρώ το κιλό, και επομένως για ένα μέτριο αρνί γύρω στα 10 κιλά μία μέση οικογένεια θα δώσει 120 ευρώ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η τιμή του αρνιού να αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι κρεοπώλες για να συγκρατήσουν τις τιμές.

Η αύξηση της τιμής του οβελία είναι συνάρτηση τόσο των μειωμένων αμνιοεριφίων όσο και του αυξημένου κόστους ζωοτροφών, γεγονός που συμπαρασύρει και τις τιμές των παραγωγών, οι οποίοι, πωλούν περίπου 1 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement