Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαζική έξοδος για το Πάσχα-Αυξημένη η κίνηση και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Πατρών – Κορίνθου

Published

on

Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα καταγράφηκε φέτος, με χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα με αυτοκίνητα, πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα με προορισμό την περιφέρεια και τα νησιά.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη χθες Μεγάλη Πέμπτη, τελευταία εργάσιμη μέρα και η Αστυνομία ήταν επί ποδός για να ρυθμίσει την αυξημένη στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Στην Ολυμπία Οδό οι διελεύσεις των οχημάτων στο ρεύμα προς Πάτρα ήταν αυξημένες σε ποσοστό της τάξεως 7,1% σε σχέση με το 2019, τελευταία χρονιά εξόδου πριν από την πανδημία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας οδού, η κίνηση έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή με το κλείσιμο των σχολείων και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το μεσημέρι.
Ειδικότερα, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς την Πάτρα στα διόδια Κιάτου, Ελαιώνα και Ρίου, από την Παρασκευή 15/4 μέχρι και χθες στις 12 το μεσημέρι, οι διελεύσεις έφθασαν τις 212.486. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2019 παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, με την μεγαλύτερη στα διόδια του Ρίου φθάνοντας το 7,6%, ενώ 7,5% ήταν στο Κιάτο και 6,1 στο Αίγιο.
Στα διόδια του Ρίου υπήρξε έντονη παρουσία κλιμακίων της Τροχαίας προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς που θέλησαν φέτος να κάνουν Πάσχα στο χωριό.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν αυξηθεί, πολλές οικογένειες αποφάσισαν να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα είτε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους είτε σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, κάτι που είχαν στερηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας.
Μάλιστα, από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του Παλατιού Χαϊδαρίου προς τη λίμνη Κουμουνδούρου.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Την ίδια ώρα στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία έφευγαν το ένα μετά το άλλο γεμάτα επιβάτες για όλη την Ελλάδα καθώς αρκετοί επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο αναχώρησης από την πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέτος από την πρωτεύουσα υπολογίζεται ότι έφυγαν περισσότερα κατά 15% οχήματα σε σχέση με το Πάσχα του 2019 και διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα.
Σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά πριν την πανδημία παρατηρείται αύξηση κατά 30-35% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο. Μάλιστα, σε πολλά δρομολόγια, όπως των γραμμών Αθήνα Πελοποννήσου και Ηπείρου, η πληρότητα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σοφοκλής Φάτσιος, αγγίζει και το 45-50%. Ιδιαίτερη αύξηση καταγράφεται και προς Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Θεσσαλία αλλά και Θεσσαλονίκη.

ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στις αμαξοστοιχίες κυρίως στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Αυξημένη ήταν η κίνηση και προς τα νησιά του Ιονίου. Η γραμμή που συνδέει την Πάτρα με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με το πλοίο «Α. Κάλβος» της Levante Ferries, είχε αυξημένη πληρότητα και χθες καθώς αρκετοί επέλεξαν είτε με τα δικά τους οχήματα, είτε με το ΚΤΕΛ να απολαύσουν Πάσχα στο νησί!

ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Λόγω της εξόδου των εκδρομέων απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς και σήμερα από τις 06:00 έως 16:00 ως εξής:
-στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου
-στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» έως το τέλος της Ιόνιας Οδού.
-στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου προς

Ροή ειδήσεων

Advertisement