Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καιρός και αυξήσεις δεν εμπόδισαν τους εκδρομείς

Published

on

Τσουχτερά φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους εκδρομείς να κατακλύζουν πάντως τα πλοία της γραμμής από Πάτρα προς Κεφαλονιά και Κέρκυρα και από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο-Ιθάκη.

Κοντά στα επίπεδα της προ-Covid εποχής, για κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όπως η Κεφαλονιά με τάσεις αυξητικές, ήταν η κίνηση κατά την Πασχαλινή περίοδο προς τα Νησιά του Ιονίου, από τα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων, κατά το διήμερο από Μ. Τετάρτη 20 έως και τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής 22 Απριλίου.

Στην πλειοψηφία τους πάντως οι εκδρομείς έφτασαν φτάνουν κανονικά στον προορισμό τους, μετά την σχετική τροποποίηση του προγράμματος με τα δρομολόγια των πλοίων που εκτελούν το έργο στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Ιονίου.
Τα καταλύματα στην Κέρκυρα είχαν πληρότητα στο 80% από τις αρχές της Μ. Εβδομάδας για να φτάσουν το τελευταίο τριήμερο στο 100%.
Χιλιάδες επισκεπτών που έσπευσαν από τις αρχές της Μ. Εβδομάδας, στριμώχθηκαν στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουν, στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην παλαιά πόλη κυρίως, το έθιμο της «Πρώτης Ανάστασης» με τη ρίψη των «μπότηδων».

Την ώρα αυτή, κατά τον Εσπερινό της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μητροπολίτης έψαλε τον στίχο «Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν…» από τα ηχεία ενώ καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης σήμαναν χαρμόσυνα και από τα μπαλκόνια των σπιτιών άρχισαν να πέφτουν τα πήλινα δοχεία.
Ικανοποιημένοι είναι οι τουριστικοί πράκτορες και από την κίνηση στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.

«Η κίνηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα, Σάμη, Ιθάκη φαίνεται ότι, με αφετηρία το Πάσχα, επιστρέφει στα προ Covid επίπεδα. Ανάλογη και η κίνηση προς το νησί της Ζακύνθου αγαπημένο προορισμό για το Πάσχα για αρκετούς συμπολίτες και όχι μόνο.

Η εκτίμηση είναι πως φέτος, στην περίπτωση της Κεφαλονιάς, μπορεί να κινηθούμε πάνω από τα επίπεδα του 2019 καθώς, με βάση τη ζήτηση εμφανίζεται μια αύξηση της τάξης του 75 περίπου» αναφέρει ο Γιώργος Τελώνης εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας.
Παρά την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα επίπεδα του 25% περίπου, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, το κόστος της διαμονής ήταν φέτος ελεγχόμενο καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία κυμάνθκανι στα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Τελώνη, οι προοπτικές για τον Τουρισμό, τόσο στο Ιόνιο όσο και τη Δυτική Ελλάδα, παραμένουν αισιόδοξες.

«Προς το παρόν η πληρότητα, σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην περιφέρειά μας, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο είναι ήδη στο 50%.Αν και είναι σχετικά νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μια πολύ καλή σεζόν, εκτιμούμε ότι η συνέπειες του πολέμου, με την μείωση του τουρισμού από περιοχές όπως Ρωσία και χώρες του πρώην ‘Ανατολικού Μπλόκ’ θα είναι ελεγχόμενες. Αρκετοί, κυρίως οι Έλληνες, είναι γνωστό ότι επιλέγουν να κλείσουν δωμάτιο για τις διακοπές τους, την τελευταία στιγμή» υποστηρίζει ο κ.Τελώνης. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν ήδη ενημερωθεί ότι εάν γίνουν αυξήσεις σε επίπεδο διαμονής, αυτές θα είναι κάτω του 10% γι αυτό και παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, εκτός απροόπτου, για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αφετηρία της οποίας ήταν το Πάσχα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement