Connect with us

Ερασιτεχνικό

Στη Βραζιλία Καραπιπέρης και Μικελάτος

Published

on

Στη Βραζιλία βρίσκεται η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών Κωφών και στην Caxias Do Sul, όπου εκεί το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, θα διεξαχθούν οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, παρά το ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν γνωρίζουν το επίπεδο των αντιπάλων ομάδων του Ομίλου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν και δύο Πατρινοί ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Σωτήρη Μικελάτο (Αχαιός Σαραβαλίου) και Φώτης Καραπιπέρης (Αετός Πατρών).

Η Εθνική ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες, καθώς πριν λίγες μέρες έδωσε φιλικό παιχνίδι με την Κ19 του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, όπου για την ιστορία οι πράσινοι νίκησαν όμως το γκολ της Εθνικής ομάδας Κωφών, το σημείωσε στο 77΄ ο Φώτης Καραπιπέρης. Στην χώρα της σάμπας και στο πλευρό των ποδοσφαιριστών βρίσκεται τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος αυτής Παναγιώτης Κορδονούρης.

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Το δεύτερο μεγάλο μέρος της ελληνικής αποστολής αναχωρεί μεθαύριο (Ελευθέριος Βενιζέλος, 13:45) με τις εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών Κωφών, καθώς και αθλητές και αθλήτριες του καράτε, του τάε κβον ντο, του τζούντο και της ποδηλασίας. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2019 και Ολυμπιονίκες του 2017 πηγαίνουν στη Βραζιλία, για να υπερασπισθούν τον τίτλο τους και να προσθέσουν ακόμη μια διάκριση στην πλούσια τροπαιοθήκη τους.

Η αντίστοιχη των ανδρών θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο, καθώς το 2017 είχε μείνει 4η. Στις 30 Απριλίου αναχωρούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του τένις και της σκοποβολής. Στις υπόλοιπες τρεις αποστολές, που αναχωρούν στις 2, 3 και 5 Μαΐου περιλαμβάνονται οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης, του τάε κβον ντο, του στίβου, της πάλης, του πινγκ-πονγκ και του mountain bike, με την ευχή όλων να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να επιστρέψουν με διακρίσεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement