Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα και τον Μάιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» για το πλέγμα των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις ανακοινωσεις και για νέα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν εντός του Μαΐου.

Ειδικά για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στην ενέργεια, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα είναι συνδυαστική. Δηλαδή εκτός από τους πόρους από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης, θα χρειαστούν κονδύλια και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εξέλιξη όμως που είναι δυνατή λόγω της ικανοποιητικης πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η οποία συμβάλει στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν εντός του μήνα είναι, με βάση τον κ. Σταϊκούρα, οι πολίτες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως π.χ. η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν, η κυβέρνηση έχει λάβει ή δρομολογήσει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ για φέτος και 991 εκατ. ευρώ το 2021. Παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μέχρι το τέλος του 2022 από το αδιάθετο υπόλοιπο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού των 2 δισ. ευρώ που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement