Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κυριακή στο θέατρο

Πλούσιο το πρόγραμμα των σημερινών παραστάσεων στις σκηνές της Πάτρας για μικρούς και μεγάλους

Published

on

Ενδιαφέρουσα ημέρα είναι η σημερινή από άποψη θεάματος, καθώς στις σκηνές της πόλης ανεβαίνουν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Ο ΓΟΡΙΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΤΑΝΣΙΑ»

Και σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Απόλλων» ανεβαίνει η παράσταση «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την γέννηση του πατριάρχη του  νεοελληνικού θεάτρου.

Το έργο παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

Ο  διάσημος Καθηγητής, που ασχολείται με την ατομική ενέργεια για το καλό της ανθρωπότητας, ζει απομονωμένος στην έπαυλή του  στο δάσος, με τη ζάμπλουτη σύζυγό του και τον υπηρέτη τους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει  έναν γορίλα  και αποκτά ένα βαθύ συναισθηματικό  δέσιμο μαζί του.

Η απόφασή του Καθηγητή να πάρει τον Γορίλα βοηθό του στο εργαστήριο, θα  πυροδοτήσει αλυσιδωτές, τρελές,  κωμικές καταστάσεις, που θα αλλάξουν  τις ζωές όλων…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ελένη Καλαντζοπούλου,  Γιώργος Κομνηνόγλου, Ηλίας Μανιατόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Καθηγητές, μαθητές Λαϊκού Φροντιστηρίου, κέντρο κακοποιημένων γυναικών και φοιτητές θεατρικών σπουδών –Ατέλεια.

«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ»

Ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, κάνει «στάση» σήμεραστη θεατρική σκηνή του «Πάνθεον» στις 12 μ. και στις 5 μ.μ.

Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Σταμούλης , Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr (προπώληση 10 ευρώ / γενική είσοδος 12 ευρώ).

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ»

Δύο παραστάσεις σήμερα στο Επίκεντρο +, στις 18.00 και στις 20.00 για το έργο «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς». Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο, αντιμάχοντας τον τίτλο, σφύζει από Ζωή!

Ο κλασικός συγγραφέας, μέσω του έργου του «Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», το οποίο

βασίζεται σε αληθινή ιστορία, επιχειρεί ένα προσκύνημα στον Θάνατο, αντιλαμβανόμενος εις βάθος τη σημασία της μνήμης Θανάτου. Τότε θυμάται δηλαδή ο άνθρωπος ότι είναι θνητός, ότι θα ‘ρθει η στιγμή που θα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το ΠΩΣ έζησε.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: τηλ. 2610 46 10 50.

Ο «ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ»

Η Βιομηχανική παρουσιάζει και σήμερα τις 20.00 στο θέατρο Λιθογραφείον την παράσταση Καλιγούλας, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρόκειται για μια κωμική περφόρμανς που, με αφορμή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, την πολιτική, τη θρησκεία, τον ερωτισμό και την τέχνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γεωργακοπούλου, Φάνης Δίπλας, Αλέξανδρος Κουκιάς, Αλέξανδρος Τσίτσος.

Τιμές εισιτηρίων: Παρασκευή & Δευτέρα 10€ Κανονικό | 5€ Φοιτητικό | 5€ Μειωμένα (ανέργων, ατέλειες), Σάββατο & Κυριακή, 12€ Κανονικό | 7€ Φοιτητικό | 5€ Μειωμένα (ανέργων, ατέλειες).

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝ ISH»

Η Θεατρική ομάδα Bad Eggs δουλεύοντας για έκτο χρόνο πάνω στο θέατρο της επινόησης και στο σωματικό θέατρο (Devised / Physical theater), παρουσιάζει και σήμερα στο θέατρο Act στις 21.15 την παράσταση Αριστοφάν ish. Πρόκειται για μια διασκευή τριών έργων του Αριστοφάνη (Βάτραχοι, Όρνιθες, Λυσιστράτη) στην οποία οι συμμετέχοντες έχουν δημιουργήσει τους ρόλους τους βασισμένοι σε διάφορες τεχνικές θεάτρου όπου διδάσκονται και εξερευνούν όλα αυτά τα χρόνια.

Παίζουν  Τάνια Κοκκινογένη, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Ροντογιάννης, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μυρτώ Σταματοπούλου, Αντριάννα Τζαβάρα, Δήμητρα Νόικου, Γιάννης Πανουτσόπουλος, Θεόφιλος Μαγδαλινός, Έλενα Μαλλούδη, Ανδρέας Τσιρώνης, Γιώργος Σκόνδρας, Μαρία Κουρούσια και Αμαλία Ζαμπέτα.

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263.

«ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΝΑΥΑΓΙΑ»

Οι Γραμμές Τέχνης παρουσιάζουν από σήμερα στις 21.00 μία παράσταση αφιερωμένη στη χαμένη αθωότητα, βορά ενός κύματος θαλάσσης και τύχης που θα αναποδογυρίσει αιφνίδια τη στέρεη γη, σαρκάζοντας ελπίδες και συνήθειες που η σταθερότητα μιας «κανονικής» πλεύσης, εδραιώνει.  Η παράσταση ακολουθεί τη μέθοδο του Δήμου Αβδελιώδη ως προς την απόδοση και νοηματοδότηση του λόγου, τον μελικό και συνάμα ερμηνευτικό της ήχο.

Παίζουν (αλφαβητικά): Λαμπρινή Ζώτου, Μαρία Καλλιαμβάκου, Θοδωρής Κανδηλιώτης.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, ανέργων, μαθητών-φοιτητών,

συνταξιούχων) και 7€ ομαδικό (για γκρουπ 10 ατόμων και άνω).

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6937341717 & 2611811281

«ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ»

Η απόλυτη κωμωδία «Εκτός Ελέγχου» με τα κείμενα του Αρκά παρουσιάζεται και σήμερα στις 20.00 στο Θέατρο Πάνθεον.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Ο Αντώνης Λουδάρος, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς και τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και ο χαρισματικός Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και σας υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 18€, ανέργων – φοιτητικό: 15€, παιδικό: 10€, ομαδικό (άνω των 20 ατόμων): 12€

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement