Connect with us

Αθλητισμός

Μακεδονικός: Το πρώτο από τα έξι ραντεβού με την ιστορία

Published

on

Το απόγευμα της Κυριακής (15/05, 17:00), ο Μακεδονικός υποδέχεται την Παναχαϊκή στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play-off της Γ Εθνικής, με απώτερο στόχο ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στη Super League 2 της επόμενης σεζόν!

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στη δράση μετά από τις 6 Απριλίου και το τελευταίο παιχνίδι του 2ου ομίλου, στην Κέρκυρα, με αντίπαλο τη Λευκίμμη, το οποίο κατακυρώθηκε υπέρ του Μακεδονικού με σκορ 3-0 μετά από ένσταση και έφεση του συλλόγου, με την τελευταία να γίνεται αποδεκτή από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όλο αυτό το διάστημα, η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη προετοιμάστηκε κανονικά και δουλεύοντας με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση, εν αναμονή της απόφασης. Μάλιστα, οι «πράσινοι» διατηρούνταν σε ικανοποιητικό ρυθμό και μέσα από φιλικές αναμετρήσεις, κερδίζοντας και τις τρεις που έδωσαν, με αντιπάλους τον Κιλκισιακό, τον μετέπειτα Κυπελλούχο ΕΠΣΜ, Ιωνικό, αλλά και τον ανταγωνιστή στο ειδικό πρωτάθλημα των play-off, Αγροτικό Αστέρα.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με την Παναχαϊκή ολοκληρώθηκε το Σάββατο με πρωινή προπόνηση. Από την αποστολή του Μακεδονικού θα απουσιάσει ο Θεοδωρίδης, ενώ επιστρέφουν Τσουκάνης και Καράμπελας.

Ο αντίπαλος

Η ιστορική Παναχαϊκή, ιδρυθείσα το 1891, κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου, τερματίζοντας 4 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Τηλυκράτη Λευκάδας. Την περυσινή σεζόν τερμάτισε 7η στη Super League 2 και, αν και βαθμολογικά κέρδισε μέσω των play-out την παραμονή της και μάλιστα άνετα, εντούτοις υποβιβάστηκε στη Γ Εθνική αφού δεν της παραχωρήθηκε αδειοδότηση για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτός ήταν ο τρίτος υποβιβασμός στην Γ Εθνική στην ιστορία της Παναχαϊκής. Την πρώτη φορά χρειάστηκε πέντε σεζόν για να επιστρέψει στη Β Εθνική, την δεύτερη απλώς μία, κατακτώντας το πρωτάθλημα όπως και φέτος στην πρώτη κι όλας σεζόν. Θα καταφέρει άραγε να εξασφαλίσει μέσα από τα play-off ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που θα οδηγήσουν του χρόνου στη Super League 2;

Φέτος στον 4ο όμιλο, η ομάδα της Αγυιάς είχε την καλύτερη επίθεση (53 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (16 γκολ) (σημ.: κέρδισε τους αγώνες κόντρα στον Αμβρακικό Λουτρού άνευ αγώνος με σκορ 3-0 και 0-3), ενώ κατέγραψε μόλις τέσσερις ήττες, από Αχέροντα Καναλακίου, Τηλυκράτη, Αίαντα Γαστούνης και Παναγρινιακό.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος από την 1η Δεκεμβρίου, όταν και αντικατέστησε τον Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Η διαιτητική ομάδα του αγώνα

Διαιτητής: Κακουλίδης Χρήστος (Θράκης)

Α Βοηθός: Σάββας Νικόλαος (Σερρών)

Β Βοηθός: Τσακίρης Κωνσταντίνος (Δράμας)

4ος Διαιτητής: Τομάρας Ιωάννης (Θράκης)

Πηγή Makedonikos. gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement