Connect with us

Μαγειρική

  Κρύο κέικ πορτοκαλιού

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη βάση

2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ

χυμό από 5 πορτοκάλια

Για την κρέμα

2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ

6 κοφτές κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Επικάλυψη

1 συσκευασία σαντιγί garni βανίλια

αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Βουτάτε ελαφρώς τα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Στον πάτο του ταψιού βάζετε τα μισά μπισκότα. Για την κρέμα βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε την ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά και μετά το βάζετε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να δέσει και να γίνει κρέμα. Στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο και το ξύσμα. Βάζετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα μπισκότα σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρώτη στρώση (αφού τα έχετε βουτήξει στον χυμό). Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Φτιάχνετε την σαντιγί garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε το γλυκό. Ψήνετε λίγα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και καλύπτετε την σαντιγί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement