Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες, λαζάνια και κασέρι 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

λαζάνια πλατιά

600-750γρ. κασέρι Ξάνθης

5-6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες του 1εκ., ξεπικρισμένες

220ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας

2½ κιλά ώριμες τομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

40ml ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε καλά μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τις τομάτες και μαγειρεύετε για 30 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον δυόσμο. Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση, οριζοντίως. Τα σοτάρετε με 20ml ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτά από την κάθε πλευρά. Δεν πειράζει που δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε. Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τις μελιτζάνες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δόσεις, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνετε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με λίγη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κασέρι και κάνετε μία στρώση με μελιτζάνες και μία με λαζάνια. Ξαναβάζετε σάλτσα, κασέρι, μελιτζάνες και μετά στρώνετε κοτόπουλο. Συνεχίζετε με μελιτζάνες, σάλτσα, μελιτζάνες και κοτόπουλο. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το κασέρι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 40 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement