Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η διπλωματική ατζέντα του Α. Κατσανιώτη στο Βιετνάμ, όπου συνόδευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Published

on

Την διπλωματική ατζέντα της Ελλάδας διεύρυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ όπου συνόδευσε την Πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Κατσανιώτης ακολουθώντας την ενεργητική και πολυδιάστατη στρατηγική του Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε διευρυμένες συζητήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση  των διμερών σχέσεων των δύο χωρών κυρίως στα ζητήματα της Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας – UNCLOS -, την θαλάσσια ασφάλεια και το εμπόριο.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια σειρά επαφών και με κράτη που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς συμμάχους προκειμένου να θωρακίσει την διπλωματική αποτρεπτική ισχύ της χώρας έναντι των Τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οι συμφωνίες του κ. Κατσανιώτη επεκτάθηκαν – όπως συνηθίζει άλλωστε ο Αχαιός πολιτικός –  και την Πάτρα καθώς πέτυχε να εκκινήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης της ιστορικής πόλης Χο Τσι Μιν, γνωστής και ως Σαϊγκόν με τον Δήμο Πατρέων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υφυπουργού Εξωτερικών στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας του Χι Τσι Μιν, o Πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης Phan Văn Mãi εξέφρασε την επιθυμία να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο της Σπάρτης.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από παρέμβασή – πρόταση και της κυρίας Σακελλαροπούλου οι σχεδιασμοί μετατοπίστηκαν προς την πόλη της Πατρας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο κ. Κατσανιώτης έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κοινό στόχο την προώθηση των εθνικών δικαίων αλλά όπως φαίνεται και των συμφερόντων της Αχαΐας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement