Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πυρ ομαδόν για τα «λουκέτα»-Σήμερα (10.30 π.μ.) η τετράωρη στάση εργασίας και η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κ. Αχαΐα

Published

on

Στάση εργασίας σε όλα τα καταστήματα της Πειραιώς στην Αχαΐα από τις 7.45 π.μ.-11.45 π.μ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί έξω από το υποκατάστημα στην Κάτω Αχαΐα έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι της τράπεζας, έχοντας τη συμπαράσταση φορέων και πολιτών.

Αφορμή των κινητοποιήσεων η πρόθεση της διοίκησης της τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο τεσσάρων υποκαταστημάτων της στην Αχαΐα (Καλάβρυτα, Κ. Αχαΐα, ΠΓΝΠ και κέντρο).
Στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας που στερείται τη δυνατότητα της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης, τάσσονται βουλευτές, παραγωγικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικοί φορείς.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας των τεσσάρων καταστημάτων, τονίζοντας ότι εξυπηρετούν τον εμπορικό και αγροτικό κόσμο των δύο περιοχών και ότι ένα ενδεχόμενο κλείσιμο τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και τους κατοίκους τους.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή
Της, επισημαίνοντας ότι «το κλείσιμο μίας σειράς υποκαταστημάτων της εν λόγω τράπεζας στην Αχαΐα, θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρά προβλήματα, τόσο στους εργαζόμενούς της, όσο και συνολικά στους εργαζόμενους του νομού, στους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, που εξυπηρετούνται από τα καταστήματα αυτά και θα αναγκαστούν σε μακρινές μετακινήσεις». Να σημειωθεί πως ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», δηλώνοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ακόμη, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς σε δήλωσή του τονίζει πως «η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημά της στην Κάτω Αχαΐα πλήττει σοβαρά τις συναλλαγές σχεδόν όλων των κατοίκων του Δήμου μας με το τραπεζικό σύστημα. Υπενθυμίζω ότι καθώς η Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική τράπεζα βρέθηκε να έχει πελάτες της ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων του Δήμου μας. Όλος αυτός ο κόσμος θα στερηθεί τη δυνατότητα της απ’ ευθείας προσωπικής επαφής του με την Τράπεζα ενώ παραμένει μεγάλος ο αριθμός των συνδημοτών που δεν έχει ευχέρεια συναλλαγών με το σύστημα win Banking ή με ένα μηχάνημα. Ουσιαστικά ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών οδηγούνται στον αποκλεισμό τους από το τραπεζικό σύστημα. Καλώ τη διοίκηση της Τράπεζας να επανεξετάσει την απόφασή της και να διατηρήσει σε λειτουργία το κατάστημά της στην Κάτω Αχαΐα».
ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στα Καλάβρυτα μετά την γνωστοποίηση για το οριστικό λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του δήμου το οποίο είναι μάλιστα και το τελευταίο που λειτουργεί σε ολόκληρη σχεδόν την ορεινή ζώνη στην κεντρική Πελοπόννησο.
Τα τελευταία 24ωρα, τόσο σε επίπεδο Δήμου Καλαβρύτων αλλά και ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων (πρ. Ένωση Συνεταιρισμών) έχουν παρέμβει εγγράφως σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη η οποία αποτελεί πλήγμα για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες, καθώς μεταξύ των υποκαταστημάτων που ανακαλείται η άδεια είναι και αυτό των Καλαβρύτων ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι εδώ και μια διετία έχει ανακληθεί και το υποκατάστημα της Πειραιώς το οποίο λειτουργούσε στην Κλειτορία.
«Θα είναι μια δυσμενής εξέλιξη, πάνω από 1.500 μέλη μας κτηνοτρόφοι πλήττονται γι αυτό και έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία και με το δήμο, μια προσπάθεια η οποία στόχο έχει να αποτρέψει την ανάκληση της άδειας του τελευταίου υποκαταστήματος της τράπεζας στον Δήμο των Καλαβρύτων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΓΣ Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς.
Καλώντας παράλληλα την τράπεζα να αναθεωρήσει μια απόφαση η οποία θα προκαλέσει προβλήματα ιδιαίτερα στην ορεινή και απομακρυσμένη ζώνη.
«Τουλάχιστον τρεις ώρες στο δρόμο για το πλησιέστερο υποκατάστημα για ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και να χειριστούν τα ηλεκτρονικά μέσα. Αλλά και τους εργαζομένους μας, επαγγελματίες και εργαζομένους όλο το εύρος του δήμου» αναφέρει ο κ. Σατολιάς.
«Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της Περιφέρειας καθώς και για την τοπική επιχειρηματικότητα» αναφέρει το επιχειρηματικό δίκτυο «Αζάνες».
ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Εξ άλλου και οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης καλεί στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως «οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν τις ανάγκες των πολιτών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement