Connect with us

Ελλάδα

O κύβος ερρίφθη…- Με τη Γλώσσα και την Λογοτεχνία ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Published

on

Ξεκίνησαν χθες οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά, ενώ σήμερα ρίχνονται στη «μάχη» των εξετάσεων οι μαθητές των ΓΕΛ που θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Αύριο Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ

Με τη σκέψη στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι διεκδικούν, στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπρόσωποι φορέων απευθύνουν ευχές και μηνύματα για “καλή επιτυχία”. Αναλυτικά:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Η βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε πως «στεκόμαστε όλοι με αγάπη και κατανόηση δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που κάνουν από σήμερα ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον τους. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή τους, αλλά δεν είναι ο μόνος δρόμος για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Χρειάζεται πίστη στην προσπάθεια, επιμονή και δύναμη για την κατάκτηση κάθε στόχου. Εύχομαι στα κορίτσια και τα αγόρια της Αχαΐας, να δώσουν κι αυτή τη φορά τον καλύτερο εαυτό τους και να αποδείξουν ότι είναι η γενιά της ελπίδας για το αύριο»

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: *Ο βουλευτής Αχαΐας, Iάσονας Φωτήλας τόνισε «εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους. Εύχομαι την κρίσιμη στιγμή των εξετάσεων να βρουν την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι τους.  Συναισθάνομαι απόλυτα την αγωνία και το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους, που βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους όλη τη χρονιά, ωστόσο υπενθυμίζω σε όλους τους υποψήφιους ότι θα πρέπει να δουν την δοκιμασία αυτή σαν μια ευκαιρία από τις πολλές που θα τους δοθούν στο μέλλον»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: Η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα  Γρ. Σολωμού, αναφέρει: «Αγαπητοί υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων,  μπαίνετε σε μια μάχη που είναι η αφετηρία για τις πολλές που θα  ακολουθήσουν.

Σ’ αυτή τη μάχη μην ξεχνάτε: Η ψυχραιμία και η καθαρή σκέψη είναι βασικά συστατικά  για την επιτυχία. Τα εφόδια της γνώσης από τους εκπαιδευτικούς σας και η πολύτιμη συμπαράσταση των γονιών σας, είναι οι καλύτερες παρακαταθήκες για να γίνετε οι μελλοντικοί ακαδημαϊκοί πολίτες.Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους 3.000 και πλέον υποψήφιους από την Αχαΐα.

ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ: Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων από τη Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκδόθηκε το εξής μήνυμα:  «Καλή επιτυχία και δύναμη στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης , τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., ο Τομεάρχης Παιδείας και τα μέλη του Τομέα εύχονται στον καθένα και καθεμία ξεχωριστά να δικαιωθούν οι κόποι τους και να κάνουν πράξη όσα έχουν ονειρευτεί σε αυτή τη διαδρομή. Η ζωή δε κρίνεται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Συγχαρητήρια στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που είναι στο πλευρό τους».

-Να σημειωθεί πως στη σελίδα 26 του σημερινού φύλλου δημοσιεύεται άρθρο- συμβουλές του ψυχολόγου, Αντώνη Καλέντζη για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement