Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Βραβεία από την Αντικαρκινική στις καλύτερες ζωγραφιές των μαθητών- Πώς βίωσαν την πανδημία του κορωνοϊού (Φωτό)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλημμύρισε με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό ο Αστέρας στη διάρκεια της εκδήλωσης του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, την περασμένη Παρασκευή, για τη βράβευση των μαθητών σχολείων της Αχαΐας στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή με τον κορονοϊό στο σπίτι και στο σχολείο».

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, παρουσία μαθητών, δασκάλων και γονιών, δόθηκαν βραβεία για ατομικές και ομαδικές προσπάθειες παιδιών Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού ανάμεσα σε 11 σχολεία της Αχαΐας και 166 ζωγραφιές. Συμμετείχαν σχολεία από Πάτρα, Ρίο, Άβυθο Αιγιαλείας, Ακράτα, Κ. Αχαΐα, Χαλανδρίτσα καθώς και το 1ο Ειδικό Σχολείο Πάτρας.

Τα βραβεία και τους επαίνους στους μαθητές απένειμαν τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού Σοφία Πουλή – εικαστικός, Βάσω Μεντζελοπούλου – επίτιμο μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρίας, Γεωργία Μαντέλη – ταμίας της Αντικαρκινικής Εταιρίας καθώς και οι: Πατήρ Κωνσταντίνος – εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, Χαράλαμπος Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης Υπεύθυνος σε θέματα υγείας, Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Βίβιαν Σαμούρη – Αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας, Θανάσης Αργυρίου – Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος, Τασία Παπαϊωάννου – Πρόεδρος του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», Μαριάννα Σταματιάδου – διατροφολόγος, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Παραρτήματος και η πολιτευτής Ευσταθία Γιαννιά.

ΒΡΑΒΕΙΑ (Ατομικές και Ομαδικές συμμετοχές):

1ο Βραβείο Ατομικής Συμμετοχής:
 Σχολείο Ακράτας – Νικόλαος Χαραλάμπης
 50ο Σχολείο Πάτρας – Σταύρος Μούκας

2ο Βραβείο Ατομικής Συμμετοχής:
 Σχολείο Αβύθου Αιγιαλείας – Μαρία Κωνσταντίνου
 Σχολείο Κ. Καστριτσίου – Δημήτριος Μπακουλόπουλος
 56ο Σχολείο Πάτρας – Βασιλική Αυλωνίτη

Βραβείο Ομαδικής Συμμετοχής:
 1ο Ειδικό Σχολείο Πάτρας
 1ο Σχολείο Κ. Αχαΐας – Ομάδα Νικολία-Αποστολία Γεωργίου & Μαρία Κάνιστρα
 10ο Σχολείο Πάτρας – Ομάδα Ελένη Γιαννούλη & Καλλιόπη Τσάφου, Ομάδα Κλειώ Σταμάτογλου & Σίσσυ Κοντογεωργοπούλου, Ομάδα Ηλίας-Μάριος Φωτακόπουλος & Ιάσονας Μπεζαιντές, Ομάδα Νεφέλη Φαρμακιώτη & Μαίρη Οικονομοπούλου, Ομάδα Νο 10, Ομάδα Νο 11

Έπαινοι Ατομικής Συμμετοχής:
 Σχολείο Ακράτας – Τριανταφυλλιά Τζαβέλα
 Σχολείο Αβύθου Αιγιαλείας – Νικολία Καγκάλου
 56ο Σχολείο Πάτρας – Αθανάσιος Λάζαρης, Χρύσα Μάντζου, Ραφαέλλα-Ιωάννα Σάμι, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, Εμμανουήλ Τζουφέτας, Ερίνα Μούτσα
 50ο Σχολείο Πάτρας – Σταύρος Μούκας, Μελίνα Φώτου, Άννα-Μαρία Παντελή
 Σχολείο Χαλανδρίτσας – Άγγελος Πανουτσόπουλος, Δημήτριος Βρόντος
 46ο Σχολείο Πάτρας – Όλγα Κωνσταντινοπούλου
 Σχολείο Κ. Καστριτσίου – Βασιλική Πέππα, Ηλιάννα Παναγοπούλου, Αλίκη Πιέρρου, Θάλεια Πιέρρου, Αθηνά Πραποπούλου, Δημήτριος Ρουμελιώτης, Ηλίας Μουρτάς

Έπαινοι Ομαδικής Συμμετοχής:
 Σχολείο Ρίου – Φωτεινή Σταυρινούδη & Αμαλία Μανίκα & Ιωάννα Σταματελάτου
 Σχολείο Χαλανδρίτσας – Εύα Γουρδούπη & Μαρία Τούλιου
 46ο Σχολείο Πάτρας – Χρήστος Χριστόπουλος & Παύλος Φράγκος & Νικόλαος Νικολάου
 Σχολείο Κ. Καστριτσίου – Ειρήνη Δαούση & Εβίτα Κυπραίου

Σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Μπονάνου, η Περιφέρεια και το Παράρτημα Αντικαρκινικής Πάτρας θα συνεργαστούν για τη δημιουργία λευκώματος που θα περιλαμβάνει τις ζωγραφιές όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας κα Νατάσα Ράγιου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον κ. Φαρμάκη, στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, στην εταιρεία «ΛΟΥΞ – Μαρλαφέκας» για την προσφορά αναψυκτικών καθώς και στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» για τη φιλοξενία και τα εδέσματα.

Σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Μπονάνου, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την έκδοση λευκώματος που θα επιμεληθεί το Παράρτημα Πάτρας της Αντικαρκινικής, το οποίο θα περιλαμβάνει τα έργα όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

smart

smart

smart

smart

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Λίγο έλειψε να “σβήσει” από τσίμπημα εντόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έπειτα από τσίμπημα εντόμου.

Ο 50χρονος άνδρας εργαζόταν στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχτηκε το τσίμπημα από σερσέγκι στο κεφάλι, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού ήταν αλλεργικός και με τη συνδρομή φιλικού του προσώπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ.Ναυπάκτου όπου οι γιατροί έδωσαν δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του σοβαρού περιστατικού και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Άννα-Μαρία Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όταν οι κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες το απαιτούν, σε ένα χρονικό «σταυροδρόμι» που η χώρα μας παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες δοκιμασίες επιχειρεί το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα με στόχους ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, τότε, από το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα και ενεργούς συμμετοχής δεν μπορείς να απουσιάσεις. Είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις με δυναμισμό, συνέπεια, και πάνω από όλα με την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί με βάση την προσωπική και οικογενειακή του διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες έχει εμποτιστεί παραδειγματικά από τους δικούς του ανθρώπους…»

Με τα παραπάνω λόγια η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη αναφέρεται για πρώτη φορά στην απόφαση αποδοχής της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Χρέος απέναντι στην ιστορία και τις καταβολές μας να βοηθήσουμε για να αλλάξουν δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, και να δώσουμε σήμερα αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, την δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια το αύριο της Ελλάδας!»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη ωστόσο, ξεκινά την πολιτική της παρουσία στην Ηλεία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη το έργο και την προσφορά ενός ανθρώπου που σε όλα τα χρόνια της μαχητικής δράσης του έγινε η «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ» των διεκδικήσεων και της ανάδειξης προβλημάτων της Ηλείας και των κατοίκων της.
Ενός ανθρώπου που υπήρξε πάντα στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των ηλειακών ζητημάτων, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και «έφυγε» από τη ζωή όρθιος ακριβώς την ώρα που υπερασπιζόταν ένα από τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, και με μια ευθύνη που γίνεται πλέον μεγαλύτερη, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ θα προσδιορίσει και το δικό της πολιτικό στίγμα με στοιχεία ανανέωσης, και ουσιαστικής εξέλιξης στον τόπο. Νέα, δυναμική, με σύγχρονες ιδέες, αγάπη για τον τόπο και πάθος για προσφορά, στην πρώτη δήλωσή της επισημαίνει και τα εξής :
«Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη και την επίμονη δουλειά του πατέρα μου Θόδωρου Βλαγκούλη μένοντας πολλές φορές έκπληκτοι και εμείς στην οικογένειά του για τις δικές του προσωπικές θυσίες ώστε να είναι πάντα έτοιμος, μαχητικός και μπροστάρης στα προβλήματα του τόπου. Η πρόσκληση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η καλύτερη ίσως αφορμή για να συνεχίσω στη βάση που Εκείνος μου είχε μάθει να παλεύω για τον τόπο μου, ακούραστα, έντιμα, και διορατικά. Να μπορέσω να προσφέρω χωρίς περιστροφές και δισταγμούς αξιοποιώντας καθετί που μας «δίδαξε» η δική του διαρκής πολιτική δράση… Και είναι μια δέσμευση προς όλους εσάς αλλά και στον εαυτό μου να συνεχίσω να μάχομαι για την Ηλεία μας, για την Ελλάδα μας, και για την παράταξή μας έχοντας πάντα στο νου τα ηχηρά αποτυπώματα του πατέρα μου!»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το έργο άλλαξε, έγινε ξανά καλοκαιρινό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και εκεί που λέγαμε πως τίποτα δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι με τις βροχές και τις καταιγίδες να σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Το βροχερό σκηνικό άλλαξε, άρδην, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και το κέντρο της πόλης απέκτησε ξανά ζωή.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στις κοντινότερες και μη παραλίες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα