Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυλαία μαθημάτων με… άρωμα δημοσιογραφίας-Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επισκέφθηκαν τα γραφεία της «Γνώμης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια ξενάγηση στον χώρο που χτυπά η «καρδιά» της καταγραφής των ειδήσεων, στα γραφεία της «Γνώμης», η οποία μετρά 50 ολόκληρα χρόνια πορείας στον έντυπο περιφερειακό Τύπο, γράφτηκε ο επίλογος της φετινής σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Β’ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» στην περιοχή της Αγυιάς.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β1 και του Β2 συνοδευόμενες/οι από τις δασκάλες Αργυρώ Μανιάτη, Θεολογία Κοττόρου, Νταϊάνα Φρουντά και Πολυτίμη Γιαννοπούλου, «κατέκλυσαν» τα γραφεία της Γεροκωστοπούλου 11.


Τα παιδιά πήραν μια… γεύση για το πώς εκδίδεται και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Και, πράγματι ο ενθουσιασμός τους ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους! Και δεν είναι τυχαίο, εφόσον και τα ίδια είχαν ετοιμάσει τα δικά τους άρθρα και ρεπορτάζ για την έκδοση της σχολικής τους εφημερίδας … Γνώριζαν, λοιπόν, για το πρωτοσέλιδο, για τους τίτλους, για τα άρθρα και για τις μικρές αγγελίες, αλλά έμαθαν πολλά ακόμα, για το πώς ετοιμάζονται τα ρεπορτάζ από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας αλλά και της ενημερωτικής ιστοσελίδας (www.gnomip.gr) στο πολιτικό και αθλητικό τμήμα, πώς γίνεται η σελιδοποίηση αλλά κυρίως τους μάγεψε η διαδικασία της εκτύπωσης εφόσον η εφημερίδα διαθέτει τυπογραφική μηχανή και το… άρωμα του μελανιού παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο.
Τα παιδιά μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και την ξενάγηση και εμείς τους ευχηθήκαμε καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι!
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Από το Τμήμα Β1 μας επισκέφθηκαν οι: Αζιζάϊ Ελιέσα, Βεργανελάκης Αντώνης, Γιαννέτας Κωνσταντίνος, Δημοπούλου Ξενιά, Καλφαγιάννης Διονύσης, Κεραμυδάς Αλέξανδρος, Κούβαρης Γιάννης, Ματσίκα Δέσποινα,Μιχαηλίδης Μιχάλης, Μουζενίδης Γιώργιος, Μπλέτσου Ολυμπία, Παπαδοπούλου Νικολέτα, Παπούλια-Μαρτσούκα Σταυριάννα, Παυλόπουλος Σπυρος, Τερεζάκης Γιώργιος, Τσούμα Δανάη, Mποτώνη Φωτεινή
Από το Τμήμα Β2 συμμετείχαν οι: Αβραμόπουλος Μάρκος, Γκουλάλα Αλέξης, Θωμάς Χρήστος, Καραπάνος Μάρκος, Κάτσιος Δημήτριος, Κεφάλας Βασίλειος, Λαμπρόπουλος Ηλίας, Μανδραγού Κατερίνα, Μιχαήλ Αλεξάνδρα, Μπέτσου Έλενα, Μπίντου Κωνσταντίνα, Μπρέστας Χρήστος, Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Περώνης Αθανάσιος, Σουλελέ Ιουλία, Τριανταφυλλόπουλος Άγγελος, Φακίρη Ιωάννα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β. Μπεκίρης, Π. Κανελλόπουλος και Γ. Λαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μέρες Αυγούστου του 1965 και ο Βασίλης Μπεκίρης, θυμάται τις διεργασίες που γίνονταν για το νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός, εργάζονταν τότε στην Χαρτοποιία Λαδόπουλου και ο ιδιοκτήτης του, πρόβαλλε αντιρρήσεις για την μετακίνηση αυτή, καθώς θεωρούσε σημαντική την απώλεια του κ. Μπεκίρη, λόγω της καλής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει.

Τελικά ο Π. Κανελλόπουλος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γ. Λαδόπουλο για την «αποδέσμευση» του Β. Μπεκίρη, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση, μετά από 6 μήνες, για να βρεθεί και να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης του.

(Στη φωτό ο Β. Μπεκίρης με τον Π. Κανελλόπουλο, ενώ αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης, παππούς του σημερινού γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

To νέο εγχείρημα  για τα ράντζα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Ο σχεδιασμός, όπως μαθαίνουμε, θα αφορά αρχικά τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και ακολούθως θα επεκταθεί και στις άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αφορά ευρύτερη αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες, ενίσχυση των ΤΕΠ κ.α.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα