Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Καλώς να ορίσει ο κ. Τσίπρας στη Βόρεια Εύβοια

Δημοσιεύθηκε

στις

ε την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξη Τσίπρα, και των στελεχών του κόμματός του στη Βόρεια Εύβοια, θα θέλαμε να τους ευχηθούμε καλώς να ορίσουν στην περιοχή. Σε μία περιοχή που από την πρώτη στιγμή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, με οδηγία και στενή παρακολούθηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιείται εντατικά το άμεσο κυβερνητικό σχέδιο για την αποκατάσταση και αναμόρφωση με δημοσιονομική στήριξη που φτάνει πλέον τα 300 εκατ. ευρώ, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης υπό την Επιτροπή του Σταύρου Μπένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι στην Εύβοια προχωρά εντατικά μία μεγάλη προσπάθεια, με απτά και ορατά αποτελέσματα, σε άμεση συνεργασία και επαφή με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και τακτικότατη παρουσία των στελεχών της κυβέρνησης στο πεδίο και στην τοπική κοινωνία.

«Για αυτό θα ήταν καλό και χρήσιμο, για να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσκαλέσουν και να έχουν μια ουσιαστική συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς και όχι να συναντηθούν επιλεκτικά με κάποιους παράγοντες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απλώς και μόνον ως ντεκόρ για τις γνωστές αντιπολιτευτικές δηλώσεις. Να μιλήσουν, μεταξύ πολλών άλλων, με τους κτηνοτρόφους που έχουν λάβει άμεση οικονομική ενίσχυση και αρωγή σε μέσα και πόρους. Να μιλήσουν με τους εμπόρους και επαγγελματίες που έχουν ωφεληθεί από διευρυμένα σχήματα οικονομικών ενισχύσεων. Να συζητήσουν με τους ρητινοκαλλιεργητές που – μεταξύ άλλων μέτρων – εντάσσονται από τον Ιούλιο σε επταετές πρόγραμμα απασχόλησης, και όχι πενταετές που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Να συνομιλήσουν με τους ελαιοπαραγωγούς που έλαβαν πρώτη οικονομική στήριξη υπερπολλαπλάσια σε ύψος και υποπολλαπλάσια σε χρόνο από ό,τι προβλέπει το καθεστώς που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Να μιλήσουν με τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν ενισχυθεί άμεσα με οικονομική βοήθεια και θα επωφεληθούν από το North Evia Pass. Αλλά και να ενημερωθούν και από τον Σταύρο Μπένο για την πορεία του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, όπως άλλωστε προσκαλούνται σε κάθε σχετική εκδήλωση», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Και υπογραμμίζει: «Μακριά από κομματικούς καιροσκοπισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει απερίσπαστα και εντατικά τη μεγάλη προσπάθεια στη Βόρεια Εύβοια, σε συνεργασία με όλους και προς όφελος όλων. Όχι μόνο για να κλείσουν οι πληγές στην περιοχή, αλλά προκειμένου να χτιστεί ένα νέο αναπτυξιακό μέλλον».


Ροή ειδήσεων

Advertisement