Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απατεώνας “παγίδεψε” επιχείρηση ενοικίασης κάδου απόρριψης μπαζών και αντί να πληρώσει “σήκωσε” από τον λογαριασμό 2.280 ευρώ!

Published

on

Δεν έχουν τέλος οι απάτες που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, οι οποίες τείνουν να μετατραπούν σε μάστιγα, προκαλώντας πονοκέφαλο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε Πατρινή εταιρεία όταν άγνωστος προσποιήθηκε τον πελάτη ζητώντας ενοικίασης ενός μεγάλου κάδου για τη μεταφορά μπάζων, υπηρεσία κόστους 124 ευρώ.

Ο επιτήδειος δήλωσε πως θα πληρώσει μέσω εφαρμογής wallet ζητώντας το iban της εταιρείας. Οι υπάλληλοι της επιχείρηση ανταποκρίθηκαν, με τον δράστη να στέλνει έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ζητούσε κωδικούς λογαριασμού για να κατοχυρωθεί η πληρωμή. Ανυποψίαστοι οι άνθρωποι της επιχείρησης συμπλήρωσαν τους κωδικούς, με τους απατεώνες να αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό και να καταφέρνουν, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, να αποσπάσουν το ποσό των 2.280 ευρώ.

Μόλις οι υπέυθυνοι της επιχείρησης αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί επικοινώνησαν τόσο με την τράπεζά τους, για να μπλοκάρει ο λογαριασμός, όσο και με την Αστυνομία για την καταγγελία του συμβάντος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement