Connect with us

Εκπαίδευση

Ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών «Επιλέγω Γεωλογία στο Μηχανογραφικό»

Published

on

«Επιλέγω Γεωλογία στο Μηχανογραφικό: Γνωριμία με την Επιστήμη της Γεωλογίας» ήταν ο γενικός τίτλος της ενημερωτικής Ημερίδας που διοργάνωσε και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 18:30 μ.μ, παράλληλα με την έκθεση «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ», στην Αίθουσα ΑΙΓΛΗ της Veso Mare στην Πάτρα.

Επρόκειτο για μια ανοικτή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που απευθυνόταν σε ευρύ κοινό. Με πρόταγμα στόχευσης την προσέλκυση πρωτίστως των τελειόφοιτων μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και βεβαίως των γονέων τους. Επιπρόσθετα ο στόχος επετεύχθη στο σύνολό του καθότι αναδείχθηκε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας εξωστρέφειας του Τμήματος όλες οι δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος της Γεωλογίας.

Ο χρόνος της εκδήλωσης επελέγη εν όψει της διαδικασίας συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και της ενημέρωσης των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Π. Ξυπολιάς ξεκίνησε η εκδήλωση και στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του γνωστικού πεδίου της επιστήμης της Γεωλογίας, το οποίο περιλαμβάνει: τη μελέτη των πετρωμάτων, των γεωλογικών σχηματισμών, των ορυκτών και των κοιτασμάτων, των φυσικών καταστροφών, τη μελέτη των μεταβολών του κλίματος, την έρευνα νερού, την έρευνα του θαλασσίου περιβάλλοντος κλπ. τόσο της Γης όσο και των άλλων πλανητών, που έχουν αρχίσει να μελετούν οι επιστήμονες.

Επίλογος της παρουσίασης η αναφορά στα στοιχεία της ιστορίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (πρόγραμμα σπουδών, εργαστήρια κλπ) καθώς και η σημερινή δυναμική του Τμήματος με την επισήμανση ότι τα τελευταία χρόνια είναι το πρώτο τμήμα σε χρηματοδοτήσεις της σχολής Θετικών Επιστημών.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν θεματικά περίπτερα σχετικά με τα ερευνητικά αντικείμενα της Γεωλογίας (Ρήγματα & Σεισμοί, Παλαιοντολογία, Ορυκτά & πετρώματα, Υδρογεωλογία, Γεωλογία & Τεχνικά έργα, Θαλάσσια Γεωλογία, Τηλεπισκόπηση, Ιζηματολογία, Κοιτασματολογία, Γεωφυσική, Σεισμολογία, Τεκτονική Γεωλογία) καθώς και του συλλόγου Οικονομικής Γεωλογίας φοιτητών του Τμήματος, στα οποία εκπρόσωποι των εργαστηρίων του τμήματος παρουσίασαν τα γνωστικά τους αντικείμενα και συζήτησαν με μαθητές και τους γονείς τους.

Το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με ιστορία μεγαλύτερη των 45 ετών, παρέχει στους πτυχιούχους του όλα τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες για να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Οι πτυχιούχοι του τμήματος, με σύμμαχο την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση και τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωλόγων που απορρέουν από το ΠΔ 344/2000, είναι έτοιμοι να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν κόσμο που αλλάζει.
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

==

Ροή ειδήσεων

Advertisement