Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Νεκρή» η πρώτη εβδομάδα- Ανοικτά προαιρετικά σήμερα τα καταστήματα και στην Πάτρα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Published

on

 

 

 

 

Με την αγορά να στενάζει υπό το βάρος της αβεβαιότητας και της έλλειψης ρευστότητας τα καταστήματα και στην Πάτρα σήμερα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, η αγορά όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία μπορεί να είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, αν και όπως όλα δείχνουν, λόγω και της αναμενόμενης υψηλής θερμοκρασίας, αρκετοί, τόσο καταναλωτές, όσο και έμποροι, θα επιλέξουν τις παραλίες. Όσοι δε αποφασίσουν να ανοίξουν θα προτιμήσουν να είναι ανοικτοί μόνο τις πρωινές ώρες, αφού μετά το  μεσημέρι δεν θα κυκλοφορεί στους δρόμους κανείς.

Σε κάθε περίπτωση, στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας επικρατεί απογοήτευση, από την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, αφού η αγορά ήταν «νεκρή», παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστα Ζαφειρόπουλο «δυστυχώς την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων δεν κινήθηκε η αγορά. Φαίνεται πως εκτός την έλλειψη ρευστότητας, υπάρχει ένας φόβος στον κόσμο για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και η αβεβαιότητα τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι όλοι ακούμε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας. Αυτό έχει επηρεάσει παρά πολύ τους καταναλωτές που την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, αλλά δεν ψώνισαν. Κυρίως ρωτούσαν… Πλέον τώρα, είναι και το μυαλό αρκετών στις καλοκαιρινές διακοπές, που θέλουν να πάνε, αλλά το σκέφτονται και έτσι η αγορά βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος πάντως, για ακόμη μία φορά κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι όλα τα καταστήματα υποδέχονται το αγοραστικό κοινό με γενναίες εκπτώσεις που φθάνουν έως και 70% σε επιλεγμένα προϊόντα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement