Connect with us

Μαγειρική

Φρυγανιά Ζακύνθου με μαστίχα           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 βανίλια

καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροσπασμένα

λίγη κανέλα, σκόνη

Για τη βάση

12 φρυγανιές σταρένιες ή σίκαλης

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη

300 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

90 γρ. άνθος αραβοσίτου

160 γρ. ζάχαρη άχνη

1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη ώστε να διαλυθούν. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε και καλύπτετε την κρέμα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάτε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα και την υπόλοιπη τη βάζετε στο ψυγείο. Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος απλώνετε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη και τις σιροπιάζετε. Μόλις οι φρυγανιές απορροφήσουν το σιρόπι περιχύνετε με την κρέμα, καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε τη φρυγανιά γαρνιρισμένη με σαντιγί, αμύγδαλα και κανέλα

Ροή ειδήσεων

Advertisement