Μαγειρική
Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τις πανσέτες
600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
1 λίτρο νερό
100 γρ. αλάτι
1 σκ. σκόρδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
Για την κρέμα πιπεριάς
6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκ. σκόρδο
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα φασολάκια
500 γρ. φασολάκια πλατιά
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύετε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζετε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνετε για 15΄. Στο μεταξύ βάζετε ένα σκεύος με νερό, βράζετε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνετε. Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάτε πολύ καλά για 3΄. Σοτάρετε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνετε για 4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνετε με το λευκό κρασί. Βγάζετε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάτε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας. Σερβίρετε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.