Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις πανσέτες

600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο

1 λίτρο νερό

100 γρ. αλάτι

1 σκ. σκόρδο

200 ml λευκό ξηρό κρασί

Για την κρέμα πιπεριάς

6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο

30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 σκ. σκόρδο

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα φασολάκια

500 γρ. φασολάκια πλατιά

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύετε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζετε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνετε για 15΄. Στο μεταξύ βάζετε ένα σκεύος με νερό, βράζετε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνετε. Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάτε πολύ καλά για 3΄. Σοτάρετε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνετε για 4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνετε με το λευκό κρασί. Βγάζετε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάτε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας. Σερβίρετε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement