Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προτεραιότητα μας η περιφέρεια-Το μήνυμα του υπουργόυ ΥΠΕΝ, Kώστα Σκρέκα στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας, ενώ περιέγραψε στη «Γ» το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Η περιφέρεια είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας, γιατί η ανάπτυξη της χώρας ξεκινάει από την περιφέρεια», διεμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στα γραφεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην Πάτρα.

Επιπλέον, περιέγραψε με δήλωση του στη «Γ» τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα που αναμένεται, στην περίπτωση που η Ρωσία προχωρήσει στην ολοκληρωτική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΙΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ

«Η κυβέρνηση μας έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για να διασφαλίσει την ενεργειακή θωράκιση της χώρας» ανέφερε ο κ. Κώστας Σκρέκας, «μέσα από τον διπλασιασμό της χωρητικότητας της αποθηκευτικής δυνατότητας της Ρεβυθούσας». Ήδη, όπως τόνισε, «έχει καταπλεύσει εκεί μια πλωτή δεξαμενή, η οποία εξασφαλίζει περισσότερο χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου και δίνει τη δυνατότητα να υποδεχόμαστε ταυτόχρονα 2 πλοία με LNG κι έτσι να διασφαλίσουμε ότι στην περίπτωση που μειωθεί το φυσικό αέριο από τη Ρωσία να μπορέσουμε να το αντικαταστήσουμε με υγροποιημένο φυσικό αέριο».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, υπάρχει το περιθώριο πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου να αξιοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι έχει δοθεί κατεύθυνση στη ΔΕΗ να διπλασιαστεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΕΝ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Ιταλό ομόλογο του ώστε να συγκεντρωθούν στρατηγικά αποθέματα στις υπόγειες αποθήκες της γειτονικής χώρας, τα οποία θα λάβουμε με ανάστροφη ροή μέσα από τον αγωγό TAP.

130 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Επιπροσθέτως, ο κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε εκ νέου στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αποκλιμάκωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, και συγκεκριμένα στο πλαφόν που έχει μπει στην ηλεκτροπαραγωγή και στην ανάκτηση των υπερκερδών των παρόχων στην πηγή.

«Ήδη τις πρώτες πέντε ημέρες λειτουργίας του μηχανισμού έχουμε ανακτήσει 130 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμούμε ότι πάνω από 400 εκατομμύρια θα ανακτήσουμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ΥΠΕΝ ανέφερε επίσης ότι θα απορροφηθεί έως και το 85% των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επαναλαμβάνοντας ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα καταργηθεί από την 1η Αυγούστου.

Τον κ. Κώστα Σκρέκα υποδέχθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαίας ο πρόεδρος της, Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Αχαΐα αποκτά, επιτέλους, πρόσβαση στο φυσικό αέριο

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διακοπή νερού την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στα Ζαρουχλέικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς νερό θα είναι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τμήμα των Ζαρουχλεΐκων ανακοινώνει η ΔΕΥΑΠ.

Λόγω εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Ζαρουχλέικα, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι  αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της περιοχής, που περικλείεται τις οδούς:

Ζέρβα – Μενελάου – Ωραίας Ελένης – Παπατσώρη

 

Παρακαλούμε να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Στα ύψη το κοστολόγιο των καλλιεργειών – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, συμπεριλαμβάνεται το κοστολόγιο που έχει εκτοξευθεί, καθώς η ενέργεια και  τα λιπάσματα έχουν ανέβει. Οι αγρότες, όπως δηλώνουν στην «Γ», αναγκάζονται να μειώσουν τις καλλιέργειες για να ανταπεξέλθουν.

Για την καλλιέργεια πατάτας το κοστολόγιο κυμαίνεται σε 1000- 1200 ευρώ το στρέμμα. Αν κάποιος δήλα δη, θέλει να κάνει παραγωγή 50 στρεμμάτων, τότε χρειάζεται απαραιτήτως 50.000 ευρώ, για τον σπόρο, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, την ενέργεια και τα εργατικά χέρια.

Η πατάτα από την Λακκόπετρα, φεύγει με 50 λεπτά από το χωράφι, αλλά στα μέσα της καλλιεργητικής περιόδου φθάνει τα 20 – 25 λεπτά. Στα ράφια των αγορών φθάνει βέβαια με 90 λεπτά έως και 1,20, λέει ο αγρότης Χρήστος Μπεκίρης.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης, ως νέος αγρότης θίγει και αυτός τα ζητήματα που ανακύπτουν από τα τεράστια κόστη κυρίως της ενέργειας αλλά και των λιπασμάτων. Ο Παναγιώτης Φραγκούλιας μας μιλά για την έλλειψη εργατών γης αλλά και τον αγώνα των αγροτών να πληρώσουν τα λιπάσματα και τα φάρμακα που έχουν ανέβει στα ύψη. Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ακόμη δεν έχουν δοθεί, όπως λέει.

Ο Βασίλειος Σαλατζάς, παραγωγός πατάτας, μιλά στη «Γ» για το κοστολόγιο που ελλείψει εργατικών χεριών έχει αυξηθεί και κατά τη διάρκεια συγκομιδής φθάνει σε υψηλότατα επίπεδα. Ζητά από το Υπουργείο να μην έρχονται πατάτες εξωτερικού ενώ μένουν απούλητες οι ελληνικές.

Οι καλλιέργεια τομάτας στοιχίζει 5 ευρώ η ρίζα, αν λοιπόν κάποιος παραγωγός θέλει να βάλει 20.000 ρίζες, τότε μοιραία το κόστος εκτοξεύεται στις 100.000 ευρώ. Για αρκετούς αυτή η κίνηση είναι απαγορευτική, καθώς οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν, ενώ η απόσβεση είναι αβέβαιη.

Στην περίπτωση πατάτας και τομάτας, πρόκειται για καλλιέργειες που εξαρτώνται πλήρως από τις καιρικές συνθήκες, καθώς ο παγετός μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σοδειά και όλα τα έξοδα του παραγωγού να πάνε χαμένα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα βάλω τα μεταξωτά»- Στην Πάτρα αύριο η αγαπητή ερμηνεύτρια για μια μοναδική μουσική εμφάνιση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η γνωστή και αγαπητή ερμηνεύτρια του έντεχνου ρεπερτορίου και επιτυχιών όπως η υπέροχη μπαλάντα «Θα βάλω τα μεταξωτά», Μελίνα Κανά θα έρθει για μία live μουσική εμφάνιση στην Πάτρα αύριο Παρασκευή.

Η Μελίνα Κανά που έχει εμφανιστεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν στην Πάτρα ενώ οι παλιότεροι σίγουρα τη θυμούνται από τις συναυλίες της μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα τη δεκαετία του ’90 στο Κάστρο, αυτή τη φορά θα δώσει το μουσικών παρών μ’ ένα ξεχωριστό live στο Frida bar & live stage στην Γεροκωστοπούλου.

Μαζί της θα είναι ο Αλέξανδρος Κτιστάκης & ο Γιάννης Λίταινας.

Η Μελίνα Κανά, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία της – με πάνω από 30 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα – παρέα με τον μοναδικό Αλέξανδρο Κτιστάκη, αλλά & τις γεμάτες παλμό και ενθουσιασμό συναυλίες με τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται στη Πάτρα.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται, με συνοδοιπόρους τον νεαρό τραγουδοποιό από τη Λάρισα, Αλέξανδρο Κτιστάκη και τον επίσης Λαρισαίο τραγουδιστή, Γιάννη Λίταινα, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σε έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά και αερικά, με σαλαμάνδρες και αφρισμένες μπύρες. Σε έναν κόσμο που «αξίζει» και έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του ταλαντούχου μουσικού δημιουργού Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια-σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Ώρα προσέλευσης: 21:00. Ώρα έναρξης: 22:00. Προπώληση: 13 ευρώ. Ταμείο: 15 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: -Το Θρανίο, -Τρανζίστορ, -Γωνιά του Βιβλίου, -Discover Bookstore, -Viva.gr

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα