Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – Εικόνες μεγάλης καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας (Φωτο)

Published

on

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα, καθώς τα μέτωπα μαίνονται σε σε Ηλεία και Εβρο ενώ δραματικές είναι οι ώρες και στη Λέσβο, όπου ακόμη η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν σε όλα τα πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η φωτιά στα Κρέστενα πλέον κινείται νότια με νοτιοανατολικά και συγκεκριμένα τρία μέτωπα είναι σε εξέλιξη κοντά στους οικισμούς Σμέρνα, Γρύλλο και Σκυλλουντία.

Ειδικότερα, το μέτωπο προς Γρύλλο φαίνεται να μην εμπνέει ανησυχία, ενώ αυτή τη στιγμή τα εναέρια και επίγεια μέσα επικεντρώνονται στη Σμέρνα, όπου παράλληλα έχουν γίνει χωματουργικές εργασίες οι οποίες αναμένεται να εμποδίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Σκυλλουντίας συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες για να ανακόψουν τη φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να τιθασεύουν τις φλόγες. Από τις 6 το πρωί έχουν σηκωθεί εναέρια μέσα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Πυροσβέστες και δασοκομάντος, δημιούργησαν με τη βοήθεια μηχανημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντιπυρικές ζώνες για να κρατήσουν μακριά τη φωτιά σε Σκιλλουντία, Βρίνα και Σμέρνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι κόπασαν και πλέον έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες, γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία τα οποία δεν απειλούνται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές χθες υπέστησαν ζημιές 2 με 3 σπίτια ενώ κάηκαν πολλές αυλές. Στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων μεταφέρθηκαν δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι κάτοικοι στα Κρέστενα Ηλείας είναι σε απόγνωση αντικρίζοντας τις εικόνες της μεγάλης καταστροφής. Περιουσίες και μόχθοι ετών έγιναν στάχτη. Κάηκαν σπίτια -αγροικίες, αποθήκες, αγροικίες, ζώα και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης κυρίως ελαιόδεντρα και αμπελώνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement