Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Ξήλωσαν» 1.410 μέτρα καλωδίων σε ένα δίμηνο!

Έκκληση του Δήμου στην Αστυνομία για τις κλοπές από τον Δημοτικό Ηλεκτροφωτισμό και από το Παμπελοποννησιακό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σε «βραχνά» έχουν μετατραπεί οι κλοπές καλωδίων – ακόμα και μέρα μεσημέρι- από τον Δημοτικό Ηλεκτροφωτισμό και από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Μέσα στο τελευταίο δίμηνο έχουν «πετάξει» 1.410 μέτρα καλωδίων από πλατείες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να βυθίζονται στο… σκοτάδι.

Χθες, ο Δήμος Πατρέων απηύθυνε νέα έκκληση προς την Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει άμεσα ανακόπτοντας τη δράση των «κυνηγών του χαλκού» καθώς η ζημία που προκαλούν είναι μεγάλη.

«Παρά τα συνεχόμενα έγγραφα και τις καταγγελίες των υπηρεσιών του Δήμου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για τις κλοπές, από αγνώστους, καλωδίων του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, οι κλοπές αυτές συνεχίζονται με εντεινόμενο ρυθμό. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν κλαπεί καλώδια 300 μέτρα από την πλατεία Παπανδρέου, 250 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας, 200 μέτρα από την Πατρών – Κλάους, 80 μέτρα από την Κανακάρη, 400 μέτρα από τη Μαραγκοπούλου, 180 μέτρα από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που φυλάσσεται και παρά την έγκαιρή ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δράστες ξέφυγαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων καλώντας την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να πατάξει αυτό το φαινόμενο.

Και προσθέτει: «Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες πρέπει να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για να σταματήσουν τη δράση των αγνώστων που διαπράττουν τις κλοπές που αφενός ζημιώνουν τη δημοτική περιουσία, δηλαδή την περιουσία του πατραϊκού λαού, αφετέρου ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών ανθρώπινων ζωών από τα ηλεκτροφόρα καλώδια».

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους συνδημότες να ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές όταν γίνονται μάρτυρες κλοπών ή φθορών σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην ασυδοσία.

ΧΡ.ΚΟΡΔΑΣ: «ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ»

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον Ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Πατρών Χρήστος Κορδάς ερωτηθείς από την «Γ» αναφέρει πως η ζημία που προκαλείται από τις κλοπές των καλωδίων είναι πολλαπλάσια της αξίας τους, σημειώνοντας παράλληλα πως οι διαδικασίες για την αντικατάσταση – προμήθεια των καλωδίων είναι χρονοβόρες.

«Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα καθώς οι κλοπές είναι συνεχείς και αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες καλωδίων ακόμα και από ολόκληρες εγκαταστάσεις. Θεωρούμε πως η Αστυνομία θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια για να εντοπιστούν οι άνθρωποι που προβαίνουν στις κλοπές αλλά και τους κλεπταποδόχους. Θεωρούμε πως πρόκειται για ένα κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από αυτές τις κλοπές. Το τελευταίο δίμηνο το πρόβλημα είναι σοβαρό και η ζημία που προκαλείται είναι δυσανάλογη» σημειώνει ο κ. Κορδάς.

Υπογραμμίζει, δε, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προμηθευτεί εύκολα τις ποσότητες καλωδίων που έχουν εξαφανιστεί, καθώς θα πρέπει να γίνει μελέτη, να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και να γίνουν οι αναγκαίες διαδικασίες που είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα περιοχές ολόκληρες να στερούνται του ηλεκτροφωτισμού.

ΝΕΑ ΦΩΤΑ LED

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε από το Δήμο, η πρώτη φάση τοποθέτησης φωτιστικών τύπου Led σε μεγάλο τμήμα της Πάτρας. Συγκεκριμένα στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από την οδό Βενιζέλου έως και τη Φαβιέρου και από την οδό Σολωμού έως και τη Ρήγα Φεραίου, έχουν τοποθετηθεί 1.000 νέα φωτιστικά στον αξονικό φωτισμό και στους φωτιστικούς βραχίονες που είναι εγκατεστημένοι στις κολώνες της ΔΕΗ.

Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση του νέου φωτισμού και στον εμπορικό δρόμο Ανθείας και Ευβοίας. Οι εργαζόμενοι του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, θα συνεχίσουν τις εργασίες αλλαγής του παλαιού δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου Led σε όλη την πόλη.

Τα νέα φωτιστικά παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια, παρέχοντας οικονομία στο Δήμο άνω του 50% σε σχέση με το κόστος κατανάλωσης των παλαιών λαμπτήρων.

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός ο Παναγιώτης Κυριαζής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Παναγιώτης, ένα αγαπητό παιδί στην περιοχή, είχε χαθεί εδώ και περίπου 4 μήνες. Μετά από τόσον καιρό, ελάχιστοι πίστευαν πως μπορεί να βρεθεί ζωντανός, παρότι κάποιοι δεν είχαν χάσει τις ελπίδες τους. Κυρίως η μητέρα του, που περίμενε να βρεθεί το παιδί της.

Σήμερα, με την είδηση που μετέδωσε το npress, η πόλη της Ναυπάκτου πάγωσε! Ο Παναγιώτης βρέθηκε νεκρός, στην διαδρομή που πίστευαν από την αρχή, πως είχε χαθεί! Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για το παλικάρι που έχασε άδικα την ζωή του.

Πως στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του
Η επιχείρηση για την αναζήτησή του, ξεκίνησε πάλι, μετά την εύρεση οστών από ανθρώπινο χέρι, την οποία έφερε στην δημοσιότητα το npress.gr. Στην ασφάλεια Ναυπάκτου πλέον, είχε σημάνει συναγερμός. Αρχικά επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ανθρώπινο χέρι, από ορθοπεδικό γιατρό της πόλης. Τα οστά στάλθηκαν για έλεγχο στην Πάτρα, ενώ πήραν και DNA από συγγενικό του πρόσωπο. Ταυρόχρον, οργανώθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων οστών. Άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, χάραξαν την περιοχή γύρω από το σημείο εντοπισμού και ξεκίνησαν τις έρευνες. Σήμερα το μεσημέρι, βρήκα ένα παπούτσι και κατόπιν άλλο ένα. Έτσι λοιπόν, προχώρησαν πιο εντατικά τις έρευνες στο σημείο και λίγο μετά, βρέθηκε η σορός του.

Ο άτυχος Παναγιώτης αναγνωρίστηκε αμέσως, παρότι η σορός του ήταν σε άθλια κατάσταση, πιθανότατα από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού που είχε βρεθεί σε δύσβατο σημείο. Μάλιστα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν και πριόνια για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Κυριακή(4/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον αγαπημένο μας
ΑΛΕΞΙΟ ΑΝΑΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12 -2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρλας.
Η σύζυγος: Χριστίνα. Τα παιδιά του: Αναστάσιος και Ευανθία Γεωργοπούλου, Γεώργιος και Δήμητρα Γεωργοπούλου, Νικολίτσα και Γρηγόριος Τσιρίκος. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα
ΒΑΝΤΑ (χήρα) ΚΩΝ. ΓΟΥΔΑ
(ΕΤΩΝ 82)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου Κορινθίας.
Τα παιδιά της: Λεωνίδας Κ. Γούδας και Μαρία Γιαλέλη, Βασίλειος Κ. Γούδας και Βασιλική Τσουμπού, Παύλος Κ. Γούδας και Σοφία Περλίγκα. Τα εγγόνια της: Βασιλική-Τατιάνα Γούδα, Κωστής Λ. Γούδας, Δήμητρα-Αριάνα Γούδα, Ειρήνη Γούδα, Κωνσταντίνος Β. Γούδας, Φοίβος Β. Γούδας, Κωνσταντίνος Π. Γούδας, Βάντω Γούδα. Ο αδελφός της: Βασίλειος Μαρκέλλος. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον αγαπημένο μας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 81)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυδωνιές Δήμου Ερυμάνθου.
Η σύζυγος: Παρασκευή. Τα παιδιά του: Βασίλειος και Βασιλική. Οι αδελφοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 85)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 2.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 1.30 μ.μ.
Ο σύζυγος: Νικόλαος. Η κόρη της: Μαρία Παπαδοπούλου. Τα αδέλφια: Δημήτριος Δημόπουλος, Σοφία (χήρα) Κων. Δημοπούλου, Αθανάσιος και Βιργινία Παπαδοπούλου, Λεωνίδας και Ζωή Παπαδοπούλου, Μιχαλίτσα (χήρα) Δημ. Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Μανώνας. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

Τον αγαπημένο μας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ-ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Κυριακή 4-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Στεφάνου (Περιστέρας).
Η σύζυγος: Γεωργία. Τα παιδιά του: Αγγελική Γεωργιοπούλου, Νικόλαος και Παναγιώτα Γεωργιοπούλου. Τα εγγόνια του: Παναγιώτης, Χρήστος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άνοιξε τις πύλες του το “Δέντρο των Ξωτικών”-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο τοπίο και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο «Δέντρο των Ξωτικών».

«Αναπολούμε τα Χριστούγεννα μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Τότε που όλα ήταν αυθεντικά.
Τότε που πιστεύαμε στο όνειρο, μικροί και μεγάλοι.
Τότε που οι ευχές δίνονταν από καρδιάς»!

Και να, που αυτή η νοσταλγική ανάμνηση έγινε φέτος πραγματικότητα από ανθρώπους με μεράκι κι αγάπη για τη πόλη μας, αγάπη για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.


Ένα παιδικό όνειρο χτίστηκε γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan, στον πολυχώρο της 5Ε: Το Δέντρο των Ξωτικών! Ένα μικρό χωριό βγαλμένο από σελίδες χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Κάθε γωνιά του μια ζωντανή cart postal  που θα αποτελέσει και φέτος την καθημερινή μας απόδραση στο Χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Λαμπιόνια, χρώματα, ήχοι, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές, τα ξωτικά του Αη Βασίλη, μανιτάρια μαγικά, ελάφια και τάρανδοι, ένας μεγαλοπρεπής Άγιος Βασίλης και μια φάτνη που αναβιώνει εκείνη τη μία, τη μοναδική!

Ένα παραμυθένιο σκηνικό, αριστουργηματικά φιλοτεχνημένο από τους expert του είδους και καταξιωμένους εικαστικούς δημιουργούς, Δ. Βούρτση και Π. Βρυώνη και την ομάδα τους. Carouzel και συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, παιχνίδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εργαστήρια κατασκευής μαγικών φίλτρων, ξυλοπόδαροι με τα ακροβατικά τους, τύμπανα, αρλεκίνοι, λάβαρα, κρυμμένοι θησαυροί, φαντασμαγορικά σόου πυροτεχνημάτων και πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια τεχνολογίας, εικαστικών, θεάτρου και ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα! Εδώ και η χριστουγεννιάτικη ΑΓΟΡΑ. Μικρά ξύλινα κουκλίστικα σπιτάκια αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Και το μαγαζάκι με δώρα και μικρά ενθύμια μιας αξέχαστης γιορτής, στο «Δέντρο των Ξωτικών».

Από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο ιστορικός πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ» μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό.
Ευχή και μέλημά μας είναι, να ζωντανέψουμε τη λάμψη των Χριστουγέννων. τής εποχής της αθωότητας και να γυρνάμε πάντα σε αυτό το χωριό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα