Connect with us

Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Τι πρέπει να προσέξετε εάν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια

Published

on

Σε λίγες ώρες αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού!

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένες οδηγίες για την δική σας ασφάλεια, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ο χαρταετός σας να παρασυρθεί από τους ανέμους και να μπλεχτεί στα ηλεκτροφόρα καλώδια, ένα περιστατικό που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την σωματική σας ακεραιότητα και την ζωή σας.

Οι δυο διαχειριστές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος εφιστούν την προσοχή των πολιτών, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με το πέταγμα του χαρταετού, καθώς αρκετός κόσμος αναμένεται να κάνει «κούλουμα» στην ύπαιθρο, τρώγοντας, παράλληλα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα.

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) οι πολίτες, πρωτίστως, δεν θα πρέπει να πετούν τον χαρταετό κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, αλλά και διακοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή αν μπλεχτεί ο χαρταετός στα καλώδια.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια, τότε:

Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε, τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500, μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp ή μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement