Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Ακριβό μου ψυγείο…       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Το ψυγείο είναι μια ακριβή συσκευή που οι περισσότερες από εσάς χρησιμοποιείτε χωρίς πολλή σκέψη. Ωστόσο, όπως οι περισσότερες συσκευές σε ένα σπίτι, τα ψυγεία απαιτούν κάποια τακτική συντήρηση. Σε αντίθεση με τον καθαρισμό ενός εξαερισμού στεγνωτηρίου (που μπορεί να μην θέλετε να κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία), η καθεμιά σας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις απλές εργασίες.

Σε άψογη κατάσταση

Το ψυγείο είναι μια συσκευή που θα πρέπει να προσπαθείτε να διατηρείτε σε καλή κατάσταση, γιατί όσο καλύτερα λειτουργεί το ψυγείο σας, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσετε στον λογαριασμό της ενέργειας σας. Δείτε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές συντήρησης του ψυγείο σας!

Έλεγξτε τις τσιμούχες της πόρτας

Ένα χαλαρό σφράγισμα στην πόρτα του ψυγείου επιτρέπει στον δροσερό αέρα να διαρρέει, σπαταλώντας ενέργεια και αναγκάζοντας το ψυγείο να δουλεύει πιο σκληρά από όσο χρειάζεται. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφών. Θα πρέπει να τα καθαρίζετε περίπου δύο φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Διατηρήστε τα πηνία καθαρά

Όταν τα πηνία του συμπυκνωτή καλύπτονται με σκόνη, το ψυγείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Δύο φορές το χρόνο, τραβήξτε το από τον τοίχο για να έχετε πρόσβαση στα πηνία στο πίσω μέρος, αποσυνδέστε το ψυγείο από την πρίζα και σκουπίστε τα πηνία με το εξάρτημα βούρτσας.

Ρυθμίστε τη σωστή θερμοκρασία

Ένα ψυγείο σε λάθος θερμοκρασία είτε θα διαρκέσει πολύ είτε όχι αρκετά. Διατηρήστε το ψυγείο μεταξύ 2.7 και 4.5 βαθμούς και την κατάψυξη στους -15 βαθμούς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διατηρήσετε το ψυγείο σας στη σωστή θερμοκρασία και ο πιο σημαντικός είναι να διασφαλίσετε ότι τα λάστιχα της πόρτας είναι λειτουργικά.

Γεμίστε το

Τα ψυγεία χρειάζονται «θερμική μάζα» για να διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες ενώ χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια. Τα δροσερά τρόφιμα και ποτά βοηθούν στην απορρόφηση του ζεστού αέρα που εισρέει όταν ανοίγετε την πόρτα. Εάν το ψυγείο σας είναι πολύ μεγάλο για τις ανάγκες σας, αποθηκεύστε μερικές κανάτες με νερό εκεί. Φροντίστε μόνο να μην γεμίζετε υπερβολικά, καθώς πρέπει να κυκλοφορεί λίγος αέρας γύρω από τα τρόφιμα.

Ετοιμαστείτε για διακοπή ρεύματος

Εάν κοπεί το ρεύμα, ένας εύκολος τρόπος για να χάσετε όλη αυτή την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να ανοίγετε την πόρτα συνεχώς πανικόβλητη για να ελέγξετε το φαγητό. Κρατήστε την πόρτα κλειστή και χρησιμοποιήστε τρόφιμα από το ντουλάπι. Ένα κλειστό ψυγείο θα διατηρήσει τα τρόφιμα ασφαλή για τέσσερις ώρες.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement