Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντιμέτωπη με ράντζα στα Επείγοντα-Ρητή η οδηγία της Μίνας Γκάγκα κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή της στην εφημερία του ΠΓΝΠ

Published

on

Αντιμέτωπη με ασθενείς σε ράντζα στο Τμήμα Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας βρέθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η κ. Γκάγκα επιστρέφοντας από την επίσκεψή της στα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, προκειμένου να δει τον τρόπο λειτουργίας των Επειγόντων Περιστατικών σε μέρα γενικής εφημερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και αρκετοί ασθενείς νοσηλεύονταν σε ράντζα στους διαδρόμους των ΤΕΠ.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε ρητή εντολή στον Διοικητή του ΠΓΝΠ Δημήτριο Μπάκο να μην υπάρχουν ασθενείς σε ράντζα αλλά να διοχετεύονται σε όλες τις Κλινικές, όπου υπάρχει κενό κρεβάτι προκειμένου η νοσηλεία τους ασθενών να είναι αξιοπρεπής.

Η ίδια συνομίλησε με την προϊσταμένη των ΤΕΠ και με το προσωπικό, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις ανάγκες που υπάρχουν και τον τρόπο λειτουργίας της «καρδιάς» του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί προχθές το απόγευμα αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Καρβέλη στα Επείγοντα προκειμένου να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας τους όπου είχε ζητήσει να μην υπάρχουν ασθενείς σε ράντζα, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Επίσης, η κ. Γκάγκα επισκέφθηκε και τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, κάνοντας επιθεώρηση της λειτουργίας τους καθώς στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας είναι να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις ανακαίνισης των χειρουργικών αιθουσών αξιοποιώντας πρόγραμμα που «τρέχει», με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της κ. Γκάγκα στην Αχαΐα αποτέλεσε το απόγευμα το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και συγκεκριμένα το κτήριο της Σχολής Νοσηλευτών, το οποίο στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να αναπαλαιωθεί και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement