Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο του Πύργου – Κρούσματα Covid-19 σε τρεις κλινικές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου με την έξαρση του κορωνοϊού να επηρεάζει ασθενείς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σαν να μην έφταναν οι μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών, που κατέστησαν επισφαλή τη λειτουργία νευραλγικών κλινικών, όπως η «Παθολογική» και η «Χειρουργική», οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Ο λόγος για την «Ψυχιατρική κλινική», όπου όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτή αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στη συγκεκριμένη κλινική κόλλησαν κορωνοϊό.

Οι ασθενείς της «Ψυχιατρικής» παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε διαφορετική κλινική, κυρίως για ιατρικούς λόγους, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην «Ορθοπεδική κλινική» και ένα κρούσμα στη «Χειρουργική κλινική», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της. Από τον κορωνοϊό δεν γλίτωσαν ούτε οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών, οι οποίες για μια ημέρα μεταφέρθηκαν αναγκαστικά σε άλλο χώρο από αυτόν που στεγάζονται, καθώς έπρεπε να γίνει απολύμανση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο του Πύργου – Κρούσματα Covid-19 σε τρεις κλινικές


Ροή ειδήσεων

Advertisement