Connect with us

Υγεία

Για καλή φυσική κατάσταση     

Published

on

 

 

Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά την υγεία σε όλες της τις εκφάνσεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο πολλάκις. Ό,τι κι αν κάνετε για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας (και δεν εννοούμε από αισθητικής άποψης) μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει τόσο απέναντι στον παθολόγο σας όσο και ως προς την ψυχική ή ακόμη και την κοινωνική σας υγεία.

 

Τι λένε οι ειδικοί

Ρωτήσαμε για εσάς τους ειδικούς και μοιραζόμαστε μαζί σας 5 μικρές συμβουλές για εσάς που θέλετε να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση και τη συνέπεια στην άσκηση. Ιδού λοιπόν σε ποια σημεία θα πρέπει να επιμείνετε:

  1. Βρείτε ευχαρίστηση και χαρά στον τρόπο άσκησης που θα επιλέξετε. Θα ανυπομονείτε να προπονηθείτε και θα αισθάνεστε υπέροχα! Δοκιμάστε διαφορετικά είδη άσκησης για να δείτε ποιο σας ταιριάζει.
  2. Μείνετε δραστήρια εκτός προπόνησης. Μια βόλτα με το σκύλο, δουλειές στον κήπο ή ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού θα σας δώσουν παραπάνω κινητικότητα μέσα στην ημέρα.
  3. Πειραματιστείτε στην κουζίνα με διάφορες συνταγές και δώστε χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων σας.
  4. Ξεκουραστείτε! Η αποκατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν προσπαθείτε να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα. 2 ή 3 προπονήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές για να αλλάξουν το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.
  5. Διατηρήστε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για ζωή σε όλους τους τομείς. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες και βρείτε καινούργια χόμπι, εκτός γυμναστηρίου. Με αυτό τον τρόπο η άσκηση δεν γίνεται εμμονή, αλλά το μέσο για να έχετε ενέργεια, να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε την κάθε ημέρα σας και να αισθάνεστε υπέροχα! Και θυμηθείτε… Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement