Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην 4η θέση παγκοσμίως-Η πατρινή ομάδα Ρομποτικής «Ecoplefsi»-Robotica.gr που εκπροσώπησε την Ελλάδα διακρίθηκε σε διαγωνισμό

Published

on

Την 4η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής FLL2022 που διεξήχθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία, κατέκτησε η πατρινή ομάδα Ρομποτικής «Ecoplefsi»- Robotica.gr στην κατηγορία Robot Design, εκπροσωπώντας επάξια όχι μόνο την Δυτική Ελλάδα, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Η ομάδα παρουσίασε ένα αυτόνομο φορτηγό πλοίο μηδενικών ρύπων. Ένα μοντέλο πρωτότυπου και καινοτόμου πλοίου που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια και είναι αβύθιστο σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, πλέοντας αυτόνομα χωρίς την ανάγκη καπετάνιου και προσωπικού. Επίσης, ταξιδεύει χωρίς χρήση καύσιμης ύλης, αφού αξιοποιεί τον αέρα, τα υποθαλάσσια ρεύματα και τον ήλιο ως πηγές ενέργειας. Το πλοίο είναι ασφαλές και σε περίπτωση πειρατείας, καθώς μπορεί να καταδύεται και να αναδύεται αν απειληθεί ή αν προβλέψει σύγκρουση με άλλο πλοίο. Το EcoPlefsi, έχει διαστάσεις περίπου 70*50*10 μέτρα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 120 εμπορευματοκιβωτίων. Φορτώνεται εύκολα και γρήγορα τακτοποιώντας μόνο του τα εμπορευματοκιβώτια εσωτερικά του και ξεφορτώνεται επίσης εύκολα φέρνοντάς τα με τη σειρά στο σημείο παραλαβής τους. Το βασικότερο όμως χαρακτηριστικό του είναι η μεταφορά όλων των προϊόντων στον προορισμό τους με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμά! Η ομάδα δούλεψε από τον Σεπτέμβρη μέχρι το διαγωνισμό και παρουσίασε μέσα σε δύο ημέρες το Project και το Robot της μέσω πολύωρων διαδικασιών σε αντίστοιχες επιτροπές και αγωνιστική πίστα, με το αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της και να σφραγίζει την ποιότητα της δουλειάς της.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ
Προπονητές της ομάδας είναι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί: Ανδρέας Τσιμπούρης και Μέμα Περδίκη, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό στη Βραζιλία ήταν οι: Ασημάκης Φωτήλας, Βαρβάρα Ράπτη, Γιώργος Παπακωνσταντόπουλος, Δημήτρης Παπακώστας,  Δημήτρης Τσιμπούρης και Μιχάλης Κούσκουρης, ενώ την τελευταία στιγμή και για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Ρίο, οι μαθητές Κωνσταντίνος Βαφέας και  Σωτήρης Η. Κούλης που συμμετείχαν ωστόσο κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement