Connect with us

Lifestyle

Πόσο συχνά λούζεσαι το καλοκαίρι; 4 λάθη προς αποφυγή!

Published

on

 

 

Το λούσιμο είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε όλοι, ώστε να προσφέρουμε στα μαλλιά αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής την υγιεινή αλλά και την αναζωογόνηση που χρειάζονται. Ωστόσο πολλές φορές κάνουμε λάθη-και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά μας και να συμβάλλουν στο να χάσουν τη ζωντάνια αλλά και τη λάμψη τους.

Πάμε τα δούμε ποια είναι τα 4 πιο συχνά λάθη αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα αποφύγεις.

 

Καθημερινό ή πολύ συχνό λούσιμο

Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη για τη συχνότητα του λουσίματος, που μπορεί να οδηγήσει τα μαλλιά μας στην απόλυτη καταστροφή. Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι τείνουν να λούζονται καθημερινά, πιστεύοντας πως έτσι προσφέρουν στα μαλλιά τους την καθαριότητα αλλά και τη φροντίδα που χρειάζονται. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη καθώς με το καθημερινό λούσιμο μεταβάλλεται το PH του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο λιπαρά και, φυσικά να ταλαιπωρείται η τρίχα στο μέγιστο. Οι ειδικοί προτείνουν να λούζουμε τα μαλλιά μας 2-3 φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρείται σε ισορροπία το PH και να παραμένει το χρώμα λαμπερό.

 

Λούσιμο και ιδανικά προϊόντα

Το σωστό λούσιμο μπορεί να «κριθεί» και από τα κατάλληλα προϊόντα, που δεν είναι άλλα από τα σαμπουάν κομμωτηρίου telis kikeris. Ανάλογα με τον τύπο αλλά και τις ανάγκες των μαλλιών σου, μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν. Το ιδανικό λοιπόν, σαμπουάν είναι αυτό που μπορεί θα χαρίσει ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά σου, ενώ θα τα αναδομήσει σε βάθος. Επίσης, ένα smart tip ακόμη έγκειται στο ότι αξίζει να επενδύσεις σε επαγγελματικά σαμπουάν για τα μαλλιά σου, ώστε να έχεις και το αποτέλεσμα που επιθυμείς αλλά και τη μέγιστη περιποίηση.

Ταυτόχρονα, αν βρίσκεσαι σε περίοδο διακοπών, αξίζει να επιλέξεις και ένα shampoo για την ξηρότητα και τις ταλαιπωρημένες άκρες μετά την επαφή με τη θάλασσα.

 

 

 

Απόφυγε το ζεστό νερό

Ένα πολύ συχνό λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε στο λούσιμο, είναι η χρήση ζεστού νερού. Το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει φθορά στα βαμμένα μαλλιά ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει τους αδένες που παράγουν τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού για το λούσιμο των μαλλιών είναι χλιαρό προς το κρύο. Αυτή η θερμοκρασία μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά την απόλυτη καθαριότητα αλλά και την φροντίδα που χρειάζονται.

 

Μην τρίβεις τα μαλλιά με την πετσέτα μετά το λούσιμο

Εξίσου σημαντικό λάθος στο λούσιμο τον μαλλιών είναι το ότι συνηθίζουμε να τρίβουμε τις άκρες στην πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει στις άκρες μεγάλη φθορά αλλά και ψαλίδα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καλύπτεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα για λίγο και έπειτα να αντιμετωπίζεις την υγρασία αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά.

 

Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τη φθορά, αποφεύγοντας τα παραπάνω λάθη στο λούσιμο και χάρισέ τους ζωντάνια και λάμψη με την απόλυτη διάρκεια!

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement