Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αδειάζουν οι… πόλεις-Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Published

on

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των αδειούχων είχαν ήδη αναχωρήσει για τον καλοκαιρινό τους προορισμό από την αρχή της εβδομάδος.

Η κίνηση χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, τόσο στην Πατρών- Κορίνθου, όσο και στην Πατρών- Πύργου, διεξαγόταν ομαλά με τη ροή της κυκλοφορίας να παρουσιάζει αυξητική τάση από τις απογευματινές ώρες, χωρίς όμως να παρατηρηθούν προβλήματα και ουρές.
Oι αξιωματικοί της Τροχαίας εκτιμούν οτι το μεγάλο κύμα των εξοδούχων θα φύγει σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χθες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 13.00 πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα 32.065 αυτοκίνητα (18.944 από την Αθηνών-Κορίνθου και 13.121 από την Αθηνών-Λαμίας), ενώ το 24ωρο από τις 6.00 την Πέμπτη, μέχρι χθες στις 06.00 πέρασαν 32.948 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και 26.315 από την Αθηνών-Λαμίας (συνολικά 59.263 αυτοκίνητα).

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΑΤΡΑ

Η Πάτρα από σήμερα θα θυμίζει «πόλη- φάντασμα», ενώ άδεια αναμένεται να είναι η πόλη και την επόμενη εβδομάδα, καθώς αρκετοί επαγγελματίες και καταστηματάρχες εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο έχουν επιλέξει μερικές ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Την ίδια ώρα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας τα χωριά στους Δήμους της Αχαΐας απέκτησαν και πάλι «ζωή» από ετεροδημότες που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο στα πατρικά ή στα εξοχικά τους.
ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Αντίστοιχα, από χθες αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια της Κυλλήνης και της Πάτρας, καθώς αρκετοί έχουν επιλέξει για το τριήμερο τα νησιά της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου. Μάλιστα, φαίνεται πως η πληρότητα στα πλοία της γραμμής ήταν μεγάλη και όσοι ήθελαν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο δεν έβρισκαν διαθέσιμο εισιτήριο.
ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Πάντως για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την διευκόλυνση των οδηγών από χθες το πρωί είναι σε πλήρη εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν ως εξής:
1. Σήμερα από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.
2. Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου, όλου του βασικού εθνικού δικτύου
Για την ασφάλεια των πολιτών η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς:
• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, βάσει ειδικού σχεδιασμού, προβλέπουν έντονη αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και συγκρότηση συνεργείων, για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που ευθύνονται για θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης, όπου είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement