Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημοφιλής προορισμός- Από τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου η Ροδοδάφνη κατακλύστηκε από παραθεριστές

Published

on

Δωμάτιο ούτε για… δείγμα δεν διατίθεται εδώ και λίγα 24ωρα σε όλα τα παραθεριστικά κέντρα της Δυτικής Αιγιαλείας η οποία από τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου έχει κατακλυστεί από παραθεριστές.

Η περίοδος που προηγήθηκε, πριν από τα μέσα Αυγούστου, έδωσε μια γερή τόνωση κυρίως όσον αφορά στα παραλιακά καταστήματα της Ροδοδάφνης (παραλία Άκολης).

Από την περασμένη Παρασκευή 12/8/2022 παράλληλα και ο οικισμός ο οποίος περιλαμβάνει το Πανόραμα, τόπο βασικής επιλογής παραθερισμού Αιγιωτών αλλά και ετεροδημοτών εξ Αθηνών κυρίως, έχει υπερκαλυφθεί!

«Κατά τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού αλλά και πριν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η φετινή σεζόν δεν έδειχνε ότι μπορεί να  ξεπεράσει την μετριότητα, από άποψη εισροής τουριστών και επιλογής διακοπών στην φιλόξενη παραλία. Από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου όμως τα πράγματα άλλαξαν, ο οικισμός έχει γεμίσει σε σημείο που να μην υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα» τονίζει στη «Γ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος που υπηρετεί την αυτοδιοίκηση σ’ έναν από τους πιο σημαντικούς αλλά και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο δήμου.

Στην προσπάθεια εξυπηρέτησης της πρόσβασης στα παράλια, από τις αρχές του καλοκαιριού, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, έχει πεζοδρομηθεί και η παραλιακή οδός της Άκολης.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, η παραλιακή οδός της Άκολης πεζοδρομείται καθημερινά από ώρα 11:00 πμ. έως και την 1:00 πρωινή της επόμενης μέρας. Η πεζοδρόμηση διαρκεί έως τις 3:00 π.μ. τα Σαββατοκύριακα.

«Ο πεζόδρομος λειτουργεί καθημερινά για 14 ώρες και 16 ώρες τα Σαββατοκύριακα. Η εφαρμογή του μέτρου είναι αυστηρή ενώ η τροφοδοσία των καταστημάτων γίνεται πρωινές ώρες» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδοδάφνης.

Πρόσφατα, μετά από παρεμβάσεις Σωματείων Ατόμων με Αναπηρίες η κοινότητα Ροδοδάφνης αλλά και ο δήμος Αιγιαλείας προχώρησαν στην διαγράμμιση δύο νέων θέσεων στάθμευσης, σε βατό σημείο, για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία της Άκολης.

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement