Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement